Türkiye'nin talepleri karşılık buluyor: İsveç'ten terörle mücadele yasasına onay

İsveç parlamentosunda yapılan oylamada, terör örgütünün faaliyetlerini teşvik eden, güçlendiren veya destekleyenlere en fazla 4 yıl hapis cezası öngören yasa tasarısı 34'e karşı 268 oyla kabul edildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Türkiye’nin İsveç’ten NATO üyeliği için terörle mücadele konusunda daha sıkı önlemler alınması yönündeki talebi doğrultusunda İsveç parlamentosu, terörle mücadeleye ilişkin yeni ceza yasa tasarısını onayladı. Yapılan oylamada, terör örgütünün faaliyetlerini teşvik eden, güçlendiren veya destekleyenlere en fazla 4 yıl hapis cezası öngören yasa tasarısı 34'e karşı 268 oyla kabul edilirken, 47 milletvekili ise oylamaya katılmadı.
1 Haziran’da yürürlüğe girecek olan yasa ile ağırlaştırıcı nedenler olması halinde en az 2, en fazla 8 yıl hapis cezası verilebilecek ve yetkililerin, terör örgütlerini finanse eden veya destekleyen kişileri gözaltına alma ve yargılama konusunda da yetkileri genişleyecek.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Tarihi zirvenin perde arkası: 33 dakikada ne konuşuldu? Hande Fırat yazdı...
Cannes’da ikinci gün: Şıklık yarışında kurallar değişti… Tom Cruise yeniden kırmızı halıda!
"Dünyanın en yoksul lideri" olarak anılıyordu: Uruguay'ın eski Devlet Başkanı Jose Mujica hayatını kaybetti
Trump, Suudi Veliaht Prens ve iş dünyası Riyad'da buluştu: Menüde “trilyon dolarlık anlaşma" var…
İstanbul zirvesinde son durum I Rusya ve Ukrayna'dan peş peşe açıklamalar! Kiev: "Eğer Putin görüşmeye gelmezse..."