UBER'e New York şoku... Yeni lisans verilmeyecek

New York Şehir Konseyi, yaptığı yasa tasarını oylamasının ardından UBER ve benzeri şirketlerin araçlarına New York şehri içerisinde faaliyet göstermek isteyen yeni araçlara ve sürücülere 1 yıl boyunca yeni lisans verilmeyeceğini açıkladı.
New York Şehir Konseyi, bugün yaptığı yasa tasarısı oylamasının ardından, Uber ve benzeri şirketlerin New York şehri içinde faaliyet göstermek isteyen yeni araçlarına ve sürücülerine 1 yıl boyunca yeni lisans verilmeyeceğini duyurdu.
Konseyden yapılan açıklamada, 1 yıl içinde şehirdeki trafik yoğunluğunun yanı sıra Uber ve benzeri firmaların faaliyetlerinin inceleneceği belirtilerek, tasarı kapsamında Uber ve sarı taksi sürücüleri için asgari ücret belirlendiği kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Ordu'da
ABD'de bir ilk
Böylece New York şehri ABD'de Uber ve benzeri şirketlere karşı kısıtlama kararı alan ilk kent oldu.
New York Belediye Başkanı Bill de Blasio tarafından imzalanması beklenen tasarının gelecek haftalarda yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Karar, New York şehrinde faaliyet gösteren sarı taksiler için zafer olurken, Uber gibi şirketler ise araçlarına yeni lisans verilmemesinin müşteriler için fiyat artışına neden olacağını savunuyor.
New York şehrinde yaklaşık 14 bin sarı taksi bulunurken, Uber gibi firmaların kentte 80 binden fazla aracı faaliyet gösteriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kenya'da sokaklar karıştı: 56 yaralı
Trump'tan İran-İsrail ateşkesi yorumu: "Saldırımız barışın yolunu açtı"
'Nükleer tesis' bilmecesinde İran'dan itiraf niteliğinde açıklama
İsrail Saldırılarının Ardından Tahran: Nükleer Bilim İnsanlarının Vurulduğu Binalar Görüntülendi!
NATO Zirvesi’nde dikkat çeken o kare: Fotoğrafta 5 kadın daha var ama o hepsini gölgede bıraktı!