Uçakta namaz kılan imamlar, indirildi

ABD'de bir grup imamın uçakta namaz kılma girişimi yolcuların şikayeti üzerine uçaktan indirilmeleriyle son buldu. Yaşanan tartışmalar sonucu uçak üç saat rötar yaptı.
ABD'nin Uluslararası Minneapolis-St. Paul Havaalanı'nda, Amerikan havayollarına ait bir uçakta namaz kılan imamlar uçaktan indirildi.
Havayolunun sözcüsü Pat Hogan, Phoenix seferini yapacak uçağa binen altı imamın, bir yolcunun şikayeti üzerine uçaktan inmesinin istendiğini, ancak imamların bunu reddettiğini ve polisin çağrıldığını söyledi.
İmamlar birkaç saat sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.
Kuzey Amerika İmamları Federasyonu'nun Minneapolis'teki bir toplantısından dönen imamların lideri Ömer Şahin, arkadaşlarından üçünün uçakta akşam namazını kılmasından sonra kendilerini uçaktan indirdiklerini söyleyerek, "Bizi saygısızca küçük düşürdüler. Hayatımda kendimi hiç bu kadar kötü hissetmemiştim" dedi.
İmamların gözaltına alınmasına tepki
Merkezi Washington'da bulunan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) sözcüsü İbrahim Hooper da imamların bir süreliğine gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
Hooper, CAIR'in, olayın yolcular ya da uçuş görevlilerinin Müslümanlığa karşı duygularından mı kaynaklandığını belirlemek için, olay sırasında görev yapan yetkililerle ilgili şikayette bulunacağını ifade etti.
142 yolcusu ve 5 kişilik mürettebatı bulunan uçağın 3 saat rötarla Phoenix'e havalandığı açıklandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?