Ukrayna Başsavcılığı: "Kiev'e yönelik saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti"

Ukrayna Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, bugün Kiev'e gerçekleştirilen saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise peş peşe üç saldırı olduğu ve bir enerji tesisinin vurulduğu açıklanmıştı.
Rusya'nın sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gerçekleştirdiği saldırının bilançosu netleşiyor. Ukrayna Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Yürütülen soruşturmaya göre 18 Ekim 2022'de Rusya Silahlı Kuvvetleri, uluslararası hukuk tarafından yasaklanan savaş araçlarını kullanarak başkentteki enerji tedarik tesisine füze saldırısı düzenledi. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı" ifadeleri kullanıldı.
KİEV HALKINA TASARRUF ÇAĞRISI
Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko ise yaptığı açıklamada, "Kiev'de Rus barbarların roket saldırıları sonucu 2 kritik altyapı tesisi hasar gördü. Acil durum ve kurtarma ekipleri sahada çalışıyor. Şu anda başkentteki birçok eve elektrik ve su temini hizmetleri kısmen sınırlı. Tüm Kiev sakinlerini mümkün olduğunca elektrik tasarrufu yapmaya çağırıyorum" diye konuştu.
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise peş peşe üç saldırı olduğu ve bir enerji tesisinin vurulduğu açıklanmıştı.
DÜNKÜ SALDIRIDA CAN KAYBI 5'E YÜKSELDİ
Klitschko ayrıca, Rusya'nın Kiev'e dün gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e ulaştığını aktardı. Klitschko, "Dün sabah bir Rus kamikaze insansız hava aracının şehir merkezinde hedef aldığı binanın enkazından yaşlı bir kadının cansız bedeni çıkarıldı. Bu, Rusya'nın 17 Ekim'de başkente düzenlediği barbarca saldırının 5. kurbanı" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... Gerilim had safhada! Hindistan 3 havalimanını vurdu: Pakistan füzelerle karşılık verdi
Hindistan, Pakistan! Nüfus oranları açıklandı! İşte Dünyanın en kalabalık ülkesi! Dünya haritası ülkeler!
Kritik temas öncesi Trump’tan Çin’e tarife mesajı: İndirim sinyali geldi, rakam açıkladı!
Rusya Zafer Günü’nü kutluyor: Kızıl Meydan'da gövde gösterisi! Putin, Kuzey Koreli askerleri selamladı...
Beyaz Saray'da yankılanan soru: First Lady nerede?