Ukrayna Savaşı Körfez ülkelerinin kasasını doldurdu

Ukrayna Savaşı Körfez ülkelerinin kasasını doldurdu
expand

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonucu ortaya çıkan savaş dünya ekonomisini derinden etkiledi. Yapılan araştırmalar petrol ihraç eden Körfez ülkelerinin savaştan karlı çıktığını ortaya koydu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Körfez ülkelerinin Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaştan karlı çıktığı kaydedildi.

CNN International'ın haberine göre, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden olan Körfez ülkeleri petrol fiyatlarındaki artıştan dolayı kasalarına milyarlarca dolar ekledi.

Bu ülkelerin pandemi bağlantılı bir gerileme ile birleşen petrol fiyatlarındaki sekiz yıllık düşüşün ardından ilk bütçe fazlalarını vermeleri bekleniyor.

Yapılan araştırmalar Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin, artan petrol fiyatlarının yanı sıra mali fazlalar sayesinde 2022'de GSYİH'de %6,1'lik bir artış görmelerinin muhtemel olduğunu gösterdi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow