Ukrayna Savunma Bakanlığı'na siber saldırı

Ukrayna’da, Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin internet siteleri ile Privatbank ve Oschadbank bankaları siber saldırıya uğradı.
Ukrayna’da Savunma Bakanlığı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin internet siteleri ile Privatbank ve Oschadbank bankaları siber saldırıya uğradı. Savunma Bakanlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Bakanlığın "muhtemelen" hedef alındığı ve internet sitesinin çöktüğü doğrulanarak, sitenin yeniden aktif olması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
Siber saldırıda hedef alınan Privatbank ve Oschadbank’ın internet bankacılık servislerinde de sorun yaşandığı aktarıldı.
Ukrayna Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Privatbank, mevduat sahiplerinin fonlarına yönelik herhangi bir tehdit bulunmadığını garanti ediyor" denildi.
Açıklamada ayrıca, saldırının arkasında Rusya’nın olduğu belirtilmedi, ancak olaya karıştığı öne sürüldü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İsrail dün saldırı düzenlemişti, İran bugün duyurdu: Evin Hapishanesi'ndeki mahkumlar başka cezaevlerine nakledildi
Nükleer Tesis Saldırısındaki Tehlikeye Dikkat Çekti: “En Büyük Korkum Toksik Risk!”
SON DAKİKA... Trump'ı savaşa kim sürükledi? İsrail gazetesinden ezber bozan analiz: İsim isim listeledi...
İRAN İSRAİL ATEŞKES ŞARTLARI: Ateşkes başladı mı? Son dakika İran İsrail haberleri!
Savaşın bir başka yüzü: Bir füze de kriptoya