hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası Af Örgütü Yıllık Raporu açıklandı: “İsrail'in Gazze'de yaptıkları benzersiz”

    KAYNAKCNN TÜRK

    Uluslararası Af Örgütü Yıllık Raporunu açıkladı. Raporda Gazze'de tarihte görülmemiş insan hakları ihlallerinin yapıldığı vurgulandı. En kötüsü de "bu ihlallerin İsrail ve ABD eliyle meşrulaştırılması" ifadeleri yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Son 12 ayda tanık olduklarımız, uluslararası küresel sistemin çöküşün eşiğinde olduğunu gösteriyor.”

    Uluslararası Af Örgütü İnsan Hakları İhlalleri Yıllık Raporunu açıkladı. Açıklamayı, Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnes Callamard yaptı. “Sivillere şimdiye kadar verilen eşi görülmemiş zararı kesinlikle gördük. Ve İsrail tüm bu ihlalleri meşrulaştırıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Güvenlik Konseyi'ndeki veto hakkını İsrail'i korumak ve çok ihtiyaç duyulan ateşkesi önlemek için kullandı.”

    Uluslararası Af Örgütü Yıllık Raporu açıklandı: “İsrailin Gazzede yaptıkları benzersiz”

    Örgüte göre Gazze'de tarihin en korkunç hak ihlalleri görüldü. “İzlediğimiz ihlal düzeyi emsalsizdir. Gazze'de son altı ayda, kıtlığın bir savaş silahı olarak kullanılmasıyla sivil halk içinde olağanüstü sayıda kurbanla, Filistinlilere uygulanan toplu cezalandırmayla öldürüldüğünü tarihte eşi benzeri görülmemiş şekilde gördük.”

    Callamard ayrıca İngiltere'nin ülkesine gelen göçmenleri Ruanda'ya gönderme planını ise "utanç verici" olarak değerlendirdi. “Dün alınan karardan dolayı kesinlikle içimiz burkuldu. Ruanda yasa tasarısı utanç verici bir yasa tasarısıdır, asla olmaması gereken, olmaması gereken bir şeydir. Uygulanmasını engellemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow