UNICEF uyardı: Mülteci çocuklar insan tacirlerinin yeni avı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yayınlanan son rapor korkunç bir gerçeği gözler önüne serdi. Raporda, "2015-2016 yıllarında tek başına göç etmek zorunda kalan mülteci ve göçmen çocukların sayısı beş kat artarak 300 bine ulaştı" denildi.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), savaş ve yoksulluktan kaçan ve sayıları rekor seviye ulaşan refakatsiz mülteci ve göçmen çocukların insan tacirlerine "av olduğu" uyarısında bulundu. UNICEF'in yeni yayımlanan raporunda, 2015-2016 yıllarında tek başına göç etmek zorunda kalan mülteci ve göçmen çocukların sayısının 5 kat artarak 300 bine ulaştığı bildirildi.
Sayıları her geçen gün artıyor
Raporda, sayıları rekor seviye ulaşan refakatsiz mülteci ve göçmen çocukların insan tacirlerine av olduğu kaydedildi. Libya'dan İtalya'ya tehlikeli deniz yolculuğunu göze alarak geçmeye çalışan birçok korumasız, yalnız mülteci ve göçmen çocuğun insan tacirlerince sömürüldüğü vurgulanan raporda, sayıları her geçen gün artan bu çocukların insan kaçakçıları tarafından satıldığı ya da tecavüze uğradığı ifade edildi.
170 bin çocuk sığınma başvurusu yaptı
Yaklaşık 170 bin refakatsiz mülteci ve göçmen çocuğun Avrupa'ya sığınma başvurusunda bulunduğu bilgisi verilen raporda, 100 bin çocuğun da Meksika-ABD sınırında durdurulduğu belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!
Mikroplastikler her yerde: Okyanusların tüm katmanlarında bulundu!
Bir dönemin sonu: Warren Buffett “zamanı geldi” diyerek duyurdu: Yerine gelecek olan isim kim?
Putin'in İktidarda 25. Yılı: Belgesel İçin Kremlin'in Kapıları Açıldı! 'Halefinin Kim Olacağı' Sorusunu Cevapladı…