Video Haber | ABD'li senatörler Rum kesiminde
ABD ile bir dizi askeri anlaşma imzalayan Kıbrıs Rum Yönetimi lideri, İsrail’in Lübnan ve Gazze’ye saldırılarını yoğunlaştırdığı bir sırada, bölge turuna çıkan Amerikalı senatörlere hava üslerini gezdirdi. Senatörler, Amerikan nakliye uçaklarının yerleştiği üssü beğendi ve Rum liderin işbirliğinden övgüyle söz etti.
Amerikalı 4 senatör, Orta Doğu turu çerçevesinde Rum Kesimi’nin bir süre önce ABD ordusunun kullanımına açtığı ülkenin tek hava üssü Baf kentindeki Andreas Papandreu’ya geldi.
ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher’in refakat ettiği senatörlere, Rum lider Nikos Hristodulidis rehberlik etti. Üzerinde ‘Amerika Birleşik Devletleri’ yazan uçakla üsse inen senatörleri, Hristodulidis’in yanı sıra Amerikan askerleri ile karışık düzende hizaya geçen Rum askerleri de karşıladı.
Hristodulidis ve senatörler, ABD Deniz Kuvvetlerine muharip unsurların çatışma alanlarına sevki için özel hazırlanan nakliye uçağını gezdi, Amerikan askerlerinden teknik bilgi aldı.
Senatörler, Rum liderin ABD ile işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Büyükelçi Julie Fisher, “Senatörlerin ziyareti, kritik bir süreçte gerçekleşti. ABD ile Kıbrıs‘ın bölgesel istikrar ve güvenliğine yönelik işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran füzeleri yağarken, İsrail'de öfke yaratan açıklama: Netanyahu'nun ödediği 'ağır bedel' oğlunun düğününü ertelemekmiş
Trump’a oy verenlere “ABD, İran-İsrail savaşına dahil olmalı mı?” sorusu yöneltildi: İşte anket sonuçları…
Rusya'dan Hamaney Uyarısı: “Pandora’nın Kutusu Açılır”
Rusya’dan uyarı: ÇERNOBİL benzeri felakete yol açabilir! İran’da ‘Buşehr’ endişesi…
'Sığınak avcısı' bomba gündemde: İran'ın 'nükleer kalbi' Fordo'yu yıkabilecek güçte mi?