Video Haber | ABD'li senatörler Rum kesiminde
ABD ile bir dizi askeri anlaşma imzalayan Kıbrıs Rum Yönetimi lideri, İsrail’in Lübnan ve Gazze’ye saldırılarını yoğunlaştırdığı bir sırada, bölge turuna çıkan Amerikalı senatörlere hava üslerini gezdirdi. Senatörler, Amerikan nakliye uçaklarının yerleştiği üssü beğendi ve Rum liderin işbirliğinden övgüyle söz etti.
Amerikalı 4 senatör, Orta Doğu turu çerçevesinde Rum Kesimi’nin bir süre önce ABD ordusunun kullanımına açtığı ülkenin tek hava üssü Baf kentindeki Andreas Papandreu’ya geldi.
ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher’in refakat ettiği senatörlere, Rum lider Nikos Hristodulidis rehberlik etti. Üzerinde ‘Amerika Birleşik Devletleri’ yazan uçakla üsse inen senatörleri, Hristodulidis’in yanı sıra Amerikan askerleri ile karışık düzende hizaya geçen Rum askerleri de karşıladı.
Hristodulidis ve senatörler, ABD Deniz Kuvvetlerine muharip unsurların çatışma alanlarına sevki için özel hazırlanan nakliye uçağını gezdi, Amerikan askerlerinden teknik bilgi aldı.
Senatörler, Rum liderin ABD ile işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Büyükelçi Julie Fisher, “Senatörlerin ziyareti, kritik bir süreçte gerçekleşti. ABD ile Kıbrıs‘ın bölgesel istikrar ve güvenliğine yönelik işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump talimatı verdiğini duyurdu: Alcatraz hapishanesi yeniden açılacak! "Daha fazla müsamaha göstermeyeceğiz"
Kuzey Kore lideri Kim tank fabrikasını gezdi: 'Modern savaş' vurgusu...
Halley Kuyruklu Yıldızı'nın Kırıntıları Gökyüzünü Aydınlatacak! Türkiye'den de Gözlemlenebilecek...
'Tesla yeni CEO peşinde' iddiası: Elon Musk'tan yanıt geldi!
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?