Yanardağ meraklıları akın etti
İzlanda'nın güneybatısındaki yanardağda volkanik hareketlenme başlamasının ardından yerde oluşan çatlaklardan lav ve duman püskürdü. Yanardağın faaliyete geçmesinden bir gün sonra bölge, onlarca kişinin akınına uğradı.
Haberin Devamı
/

İzlanda'da volkanik hareketlilik başladı. Reykjanes Yarımadası’ndaki Geldingdalir'de magma yeryüzündeki çatlaktan yüzeye çıktı. İzlanda Meteoroloji Ofisi (IMO) tarafından yapılan açıklamada, “Fagradalsfjall yakınlarında patlama başladı” denildi.
/

Yerel basın tarafından canlı olarak aktarılan görüntülerde, yerdeki bir çatlaktan lav ve duman püskürdüğü görüldü.
Haberin Devamı
/

Reykjanes Yarımadası, başkent Reykjavik'in güneybatısında volkanik ve sismik bir sıcak nokta olarak biliniyor.
/

Magmanın yeryüzüne çıktığı bölgenin geçtiğimiz yıl 6 ay boyunca lav ve duman püskürten Fagradalsfjall Dağı'nın yakınında olduğu aktarıldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Bölge yerel halkın, turistlerin ve yürüyüş yapanların uğrak noktası haline geldi. Geçtiğimiz yıl da yanardağ patlamalarının ardından İzlanda'da benzer manzaralar görülmüştü.
400 DEPREM MEYDANA GELDİ, ÇATLAKLARDAN LAV PÜSKÜRÜYOR
/

İzlanda basınında yer alan haberlerde, patlama sonrası bölgede oluşan çatlaklardan lav ve dumanların yükseldiği ve gece boyunca yaklaşık 400 depremin meydana geldiği bilgisi veriliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

İşte bölgeden öne çıkan kareler...
/

Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

/

Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

/

Haberin Devamı
Haberin Devamı