Yemen'e saldırının adında Kral Abdulaziz'den ilham almışlar

Yemene saldırının adında Kral Abdulazizden ilham almışlar
expand

Yemen'de Husilere yönelik başlatılan saldırıya Suudi Arabistan'ın kurucusu Kral Abdulaziz'in bir sözünden ilham alınarak "Kararlılık Operasyonu" adı verildiği iddia edildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

El-Arabiye televizyonunun haberine göre, söz konusu saldırıya, 63 yıl önce vefat eden ülkenin kurucusu Kral Abdulaziz'in "Kararlılık azmin ve zaferin, terk etmek ise tefrika ve dövünmenin babasıdır" şeklindeki sözünden ilham alınarak "Kararlılık Operasyonu" adı verildi.

Haberde, Suudi Arabistanlı Tuğgeneral Ahmed el-Asiri'nin Yemen'de Husilere karşı saldırı başlatıldığını duyurmasından bu yana "bu isim ile Kral Selman'ın kararlılığına" vurgu yapıldığı savunuldu.

Arap ülkelerinden Yemen'e hava operasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Kralı ile Yemen'i görüştü

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Putin'den kritik Yemen görüşmesi

Söz konusu operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'inden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor. Pakistan'ın da katılmaya hazır olduğunu duyurduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı'na da örtülü ödenek getirildi

HDP İstanbul'da "başkanlar"a emanet!

Erdoğan'ın korumak için Karabük'e giden TOMA kaza yaptı

 

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow