YPG'liler kadın kıyafetiyle sınırı geçmeye çalıştı: 1 öldü, 10 yaralı

Suriye'den kadın kıyafetleri giyerek Irak'a Sincar'a geçmeye çalışan erkek YPG militanlarına sınırda Peşmerge ateş açtı. Olayda 1 YPG'li öldürüldü, 10'u ise yaralı olarak yakalandı.
YPG’li militanlar, iddiaya göre şimdi o kadın kıyafetlerini Suriye’den Irak’a geçişte kamuflaj olarak kullanmaya başladı. Erkek YPG'lilerin Suriye’den Irak’a kadın kıyafetleriyle geçmeye çalıştığı sırada ateş açan Peşmergeler, YPG militanlarından 1’ini öldürdü, 10’u ise yaralandı.
Rusya, YPG ile anlaştığını yalanladıktan sonra bu görüntüler ortaya çıktı
PKK’nın güvenlik güçlerinin kameralarına takılmamak ve kimliklerinin deşifre olmaması için giydiği kadın kıyafetlerinin, YPG'liler tarafından Suriye-Irak hattında da kamufle olma yöntemi olarak kullanıldığı ortaya çıktı.
Hükümetten YPG-Rusya anlaşmasına ilk açıklama
Geçtiğimiz günlerde YPG’li erkek teröristler, giydikleri kadın kıyafetleri ile Sincar’a geçmek istedi. Kıyafetlerinin içerisinde mühimmat ve silahlar bulunan YGP’lileri fark eden Peşmerge ateş açtı. Olayda, YPG’li teröristlerden 1’i öldü, 10’u da yaralandı.
YPG'lilerin tamamının kadın kıyafeti giymiş erkek militanlar olduğu anlaşıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?