YPG'ye katılan Mehmet Aksoy isimli İngiltere vatandaşı DEAŞ saldırısında öldürüldü

Mehmet Aksoy isimli bir İngiltere vatandaşı Suriye'de DEAŞ tarafından gerçekleştirilen bir saldırıda hayatını kaybetti.
BBC'nin elde ettiği bilgilere göre, Londra'da yaşayan 32 yaşındaki Aksoy, Haziran ayında İngiltere'den Suriye'ye gitti.
Suriye'nin kuzeyindeki, Kürt Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) katılan ve yönetmen olan Aksoy'un bir belgesel hazırladığı belirtiliyor.
BBC'ye konuşan Aksoy'un Londra'dan arkadaşı Aladdin Sinayic, Aksoy'un Suriye'ye giderken savaşma planında olmadığını açıklayarak şunları söyledi:
"Bana daha iyi yollar var dedi. Oradaki savaşçıların hikayesini anlatmak istiyordu. O savaşçılara büyük saygı duyuyordu. Mehmet'i herkes severdi"
Kürt kökenli olan Aksoy, Rakka'yı IŞİD'den geri almak için süren operasyonu izlemek için iki aydır bölgedeydi ve sosyal medya üzerinden burada çektiği görüntüleri paylaşıyordu.
Aksoy'un ölümünü haber yapan BBC'den Emma Vardy, 32 yaşındaki film yapımcısının, kendisinin de aralarında olduğu birçok Batılı gazeteciye yardım ettiğini aktardı.
Mehmet Aksoy'un YPG güçleri için savaşırken ölen 5'nci İngiliz vatandaşı olduğu ifade ediliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İSRAİL’DE ORMAN YANGINI: İsrail orman yangınında son durum ne, söndürüldü mü?
ABD ve Ukrayna arasında imzalar atıldı: Kritik anlaşma hakkında neler biliniyor?
Trump, Musk'ın yönetimde istediği kadar kalabileceğini söyledi
İsrail yanıyor! "Ülke tarihinin en büyük yangını"
Almanya’da ‘casus’ şoku! Hedefte Alman savunma şirketi mi vardı?