hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunan basınından nota çıkışı: ''Libya'nın hamlesinin arkasında Türkiye var!''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Libya, Akdeniz’de kendi kıta sahanlığı bölgesi içinde yasa dışı sismik araştırmalar yaptığı gerekçesiyle, Yunanistan’a protesto notası verdi. Yunanistan’ın notaya önümüzdeki günlerde karşılık vereceği öne sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LİBYA'DAN YUNANİSTAN'A NOTA

    Libya ile Yunanistan arasında yine kriz çıktı. Trablus'taki geçici hükümet Atina'ya nota verdi. Yunanistan, Doğu Akdeniz'de Girit Adası'nın batısı ve güneybatısında Mayıs ortalarında tamamladığı bir dizi sismik araştırma gerçekleştirdi.

    Türkiye ile Libya, 2019 yılında deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin anlaşma imzalamıştı. Libya hükümeti, Yunanistan'ın araştırmalarının, söz konusu anlaşmada gösterilen kıta sahanlığı bölgesi içinde yer alan sahalarda yapıldığını belirtti. Bu gerekçeyle Libya geçen hafta Trablus'taki Yunan Büyükelçisine bir protesto notası verdi. Yunan Dışişleri kaynakları, Libya’nın notasına önümüzdeki günlerde karşılık verileceğini söylediler.

    "LİBYA'NIN HAMLESİNİN ARKASINDA TÜRKİYE VAR"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye bu anlaşmaya dayanarak, Karadeniz'de doğalgaz keşfederken, sondaj gemileriyle çalışmalarını Akdeniz'de de sürdürüyor. Bu arada, Yunan medyası Libya'nın bu hamlesini manşetlere taşıdı. Libya'nın notasında Türkiye'nin rolü olabileceğini iddia etti. Kathimerini gazetesi, notanın Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, Erdoğan'la Ankara'da yaptığı görüşmeden hemen önce gönderildiğine dikkat çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow