Yunan gemisini kaçırdılar

Somalili korsanlar, Aden Körfezi açıklarında seyreden bir Yunan gemisini kaçırdı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Denizcilik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kimyasal madde taşıyan Marshall Adaları bandıralı Yunan tankeri "Liquid Velvet"in, Hindistan'a seyir halindeyken 22 mürettebatıyla deniz korsanları tarafından kaçırıldığı ve Somali kıyılarına doğru götürülmekte olduğu bildirildi.
"Halif" isimli bir korsan da Reuters'a yaptığı açıklamada, geminin kaçırıldığını doğrulayarak tankerin Garad sahili yakınlarında demir atacağını kaydetti.
Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'ndaki korsanlık faaliyetleri her yıl dünya ekonomisine milyarlarca dolarlık zarara mal oluyor.
Özellikle Somali kıyılarında çoğunlukla petrol tankerlerini kaçıran korsanların, Muson yağmurlarının sona ermesiyle saldırılarını arttırmalarından endişe ediliyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Almanya’da Friedrich Merz’e şok! 328 sandalyeli koalisyondan 310 oy çıktı: İlk turda başbakan seçilemedi…
Venüs’e Ulaşamadı, Dünya’ya Düşecek! ‘Kosmos 482’ Kontrolsüz Şekilde Yaklaşıyor… Tahminler Belli Oldu: Türkiye de Risk Altında!
Parti için katliam yapıyorlar! İsrail askerlerinden aşağılık eylem
Altın Nasıl Oluşur? Bilim İnsanları Yeni İpucu Buldu: Tüm Gözler Bu Patlamada! Bir Çay Kaşığı 1 Milyar Tona Eşit…
Almanya'da yeni kabine belli oldu... İsimler netleşti: 8'i kadın 17 bakan!