Yunanistan'da 48 saatlik genel grev

Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları, hafta sonu Meclis'te oylanacak emeklilik ve vergi düzenlemelerine karşı bugünden itibaren üç günlük genel grev başlattı.
Yunanistan'da işçi, gazeteci ve kamu görevlileri sendikaları, hükümetin hazırladığı yeni sosyal sigortalar ve vergi yasası tasarılarına karşı 48 saatlik genel greve çıktı.
Devlet Memurları Sendikası (ADED), İşçi Sendikası (YSEE) ve Gazeteciler Sendikası (ESIEA), parlamento genel kuruluna oylama için Pazar akşamı getirilmesi beklenen yasa tasarısına karşı ortak genel grev yürüteceklerini açıkladılar.
Sendikaların genel grev ilanından sonra Pazar gününe kadar tüm tren seferleri iptal edildi.
Başkent Atina'da troleybüs ve otobüsler 48 saat boyunca sefer yapmayacak.
Aynı şekilde gemiler de limanlarda bağlı kalacak.
Greve katılan gazeteciler, Cuma günü saat 06.00'dan Pazar günü saat 06.00'ya kadar hiçbir haber yayınlamayacak.
Yunanistan Komünist Partisi'ne bağlı Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) Cuma günü Omonia Meydanı'nda, Cumartesi ve Pazar günleri de Syntagma Meydanı'nda üç büyük protesto gösterisi yapılacağını ilan etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meta'dan dolandırıcılara karşı yeni önlem: Kullanıma sunuldu
Rusya Başbakanı Mişustin: "30 bine yakın yaptırıma rağmen Rus ekonomisi ayakta
NASA’da ‘Zombi Yıldız’ Alarmı… 1000 Km Yaklaşması Yeter: Ölüm Işınına Dönüşür! Dünya İçin Tehlike Mi?
Elon Musk’ın 5 Bin Çocuk Hayali Var! Gizli 'Lejyon' Planı...
Kuzey Kore, Rusya’ya Asker Gönderdiğini Resmen Doğruladı! Putin, Kim Jong Un’a Teşekkürlerini İletti…