Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vize skandalı

Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda, yasa dışı olarak vize verildiği ve bazı görevlilerin yolsuzluk yaptığının tespit edildiği bildirildi.
Yunan Haber Ajansı AMNA, Atina'dan gönderilen müfettişlerce İstanbul Başkonsolosluğu'nda yapılan denetim sonucunda, 2011-2014 yılları arasında yasa dışı olarak yüzlerce vizenin verildiğinin tespit edildiğini, bazı görevlilerin ise yolsuzluk ve suç içeren faaliyetlere karıştığı konusunda ciddi bulgular elde
edildiğini duyurdu.
AMNA haberinde, denetimin tamamlanmasının ardından yolsuzlukla mücadeleden sorumlu Devlet Bakanı Panayotis Nikoludis'in, müfettişlere yolsuzluğa adı karışan konsolosluk görevlileriyle ilgili daha ayrıntılı inceleme yapmaları ve gerekirse mal varlıklarına el koymaları talimatı verdiğini belirtti.
İstanbul'daki Yunan Başkonsolosluğu, bir süredir sistemdeki teknik arıza nedeniyle vize vermiyordu.
Bu arada, Doğu Makedonya-Trakya Ticaret ve Sanayi Federasyonu (OEPEKAKTH), Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği mektupta, İstanbul Başkonsolosluğu'nda vize verme konusunda yaşanan gecikmelerin bayram ve yaz tatillerini Yunanistan'da geçirmek isteyen Türk vatandaşlarının ülkeye gelmelerini engellediğini belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.
OEPEKAKTH, vize işlemlerinin geciktirilmesinin Yunanistan'ın nakit para için "can attığı" bir dönemde yaşandığına dikkati çektiği mektubunda, bu durumun ulusal ve yerel ekonomiye büyük zararı olduğunu kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran’da Mossad ajanı avı! Vatandaşlara ‘ihbar’ çağrısı: Gece güneş gözlüğü takanlar, kapalı perdeler…
ABD donanmasının göz bebeği: USS Nimitz! Orta Doğu yolundaki yüzen nükleer gücün özellikleri neler?
İran: Önümüzdeki saatlerde Israil'e saldırılar yoğunlaşacak
İran-İsrail geriliminde Moskova'dan yeni öneri: "İran'ın uranyumu Rusya’ya taşınabilir"
G7'den neden erken ayrıldı? Trump, "Macron reklam peşinde" diyerek yalanladı: Sebebi çok daha büyük bir şey!