hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 KPSS ortaöğretim taban puanları açıklandı mı? KPSS ortaöğretim branş sırama sorgulama ÖSYM

    2020 KPSS ortaöğretim taban puanları açıklandı mı KPSS ortaöğretim branş sırama sorgulama ÖSYM
    expand

    Dün açıklanan KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarından sonra bugün ÖSYM tarafından KPSS ortaöğretim branş sıralaması açıklandı. 2020 KPSS ortaöğretim branş bazında sırama sorgulama ÖSYM sayfası..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    24 Aralık tarihinde KPSS ortaöğretim sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler branş sıralamasına çevrilmişti. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sıralamaların https://ais.osym.gov.tr internet adresinden görüntülenebileceği duyuruldu.

    2020 Kamu Personel Seçme Sınavına (2020-KPSS Ortaöğretim) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldı. Adaylar T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını görüntüleyebiliyorlar.

    KPSS ORTAÖĞRETİM BRANŞ SIRALAMASI SORGULAMA ÖSYM

    KPSS ORTAÖĞRETİM TABAN PUANLARI

    Bilindiği üzere KPSS ortaöğretim 2 senede bir yapılan bir sınavdır. Ve alınan puan ile 2 sene boyunca hem merkezi atamalara hem açıktan atamalara başvuru yapılabilmektedir. Ortaöğretim Mezunları için Merkezi atamada çok sınırlı ve az sayıda kadro açıldığından dolayı taban puanlar oldukça yüksek kapatmaktadır. Lise mezunları KPSS merkezi atamalarda üniversitelerde açılan kadrolara, hizmetli kaloriferci ve şoför gibi kadrolara başvuru yapabilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Üniversitesi Teknisyen Kadrosu ; 80.75 

    Afyon Karahisar Üniversitesi Şoför Kadrosu ; 96.32 

    İlk ve Acil Yardım en düşük atama puanı: 77.35

    Anestezi en düşük atama puanı: 81.82

    Çevre Sağlığı en düşük atama puanı: 75.64

    Harita Tapu Kadastro en düşük atama puanı: 83.06

    Diş Protez en düşük atama puanı: 81.64

    Memurluk için kaç puan gerekir?

    Geçmiş dönemlerde yapılan KPSS tercihlerinde Lise mezunları için ayrılan memurluk kadrolarına baktığımız zaman hizmetli kadrosuna 94, şoför kadrosuna 88 ve 89 puan ile atama yapılırken en düşük atama 70 puan ile Hayvan Bakıcısı kadrosuna yapıldı. Atamalarda, bazı belgelere sahip olmanız sizi avantajlı duruma geçirebilir. Bu belgeler eski ehliyet sürücü belgesi, Kalorifercilik, aşçılık, bilgisayar sertifikası gibi belgelerdir.

    KPSS B grubu kadroları nedir?

    B Grubu kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin eki listelerde yer alan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KPSS ortaöğretim 70,75,80,85 puanla nerelere girilir?
    70 puan altında atanan kadrolar var mı?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow