hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2021 YKS sonuçları ÖSYM: YKS baraj puanı kaç? TYT, AYT baraj puanı bilgileri..

    2021 YKS sonuçları ÖSYM: YKS baraj puanı kaç TYT, AYT baraj puanı bilgileri..
    expand

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. ÖSYM tarafından 4 Ağustos'ta açıklanması beklenen YKS sonuçları bugün itibarıyla açıklandı. ÖSYM, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını "sonuc.ösym.gov.tr" internet sitesinden açıkladı. 2021 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ise http://osym.gov.tr sitesinde erişime açıldı. Peki, YKS baraj puanı kaç? İşte YKS 2021 sonuçları sorgulama ekranı ile ilgili bilgiler..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen sınavın ardından YKS sonuçları için bekleyişe geçen yüz binlerce üniversite adayı, ÖSYM AİS ekranı aracılığıyla açılacak olan sorgulama ekranına odaklanmıştı. ÖSYM, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını "sonuc.ösym.gov.tr" internet sitesinden açıkladı.

    ÖSYM tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

    2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) Sonuçları Açıklandı

    26 - 27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2021-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

    Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 07.00'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    YKS BARAJ PUANI KAÇ? TYT, AYT BARAJ PUANI

    TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde.) olması gerekmektedir.

    ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    Kılavuza 16 - 26 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos arasında yapılacağını duyurdu. YKS tercihleri, bu yıl üniversitelerde bulunan 1 milyon 38 binlik kontenjan için alınacak.

    YKS 2021 SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

    2021 YKS sonuçları ÖSYM: YKS baraj puanı kaç TYT, AYT baraj puanı bilgileri..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow