7 Haziran'da hangi sınıflarda okullar açılacak? Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim kaç gün olacak?

17 Mayıs tarihinde başlayan kademeli normalleşme 1 Haziran tarihinde sona erdi. Okulların yarından itibaren açılıp açılmayacağı bu nedenle gündem olmuştu. Peki, 1 Haziran normalleşme takvimine göre okullar açıldı mı? Yüz yüze eğitim başlayacak mı, hangi sınıflarda?
Milyonlarca kişi normalleşme konusunu konuşurken öğrenciler ve velilerin gündeminde de okulların açılıp açılmayacağı yer alıyordu. Koronavirüs salgını dolayısıyla geçtiğimiz aylarda uzaktan eğitime geçilmişti. Bazı kademelerde ise yüz yüze eğitime geçileceği açıklanmıştı. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısında 1 Haziran sonrasında okulların durumu ile ilgili detaylar merak konusu oldu.
OKULLAR AÇILACAK MI?
Okullar 1 Haziran'da açılacak mı sorusu öğrenciler ve velilerin gündeminde yer alıyordu. Okullar ne zaman açılacak sorusu için bir süredir devam eden araştırmalar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandı
SON DAKİKA YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI
Bakan Selçuk: "Yarın itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi itibarıyla ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz." açıklamasını yaptı.
Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda yüz yüze eğitime yarından itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacağını bildirdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YKS SIRALAMA HESAPLAMA 2025| 2025 YKS Puanı Nasıl Hesaplanır? YKS Sıralaması Nasıl Hesaplanır? 2025 YKS TYT, AYT, YDT Puan Hesaplama Detayları
YKS SONUÇLARI 2025: YKS (TYT-AYT-YDT) Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak? İşte ÖSYM YKS Sonuç Tarihi!
YKS TERCİH TARİHLERİ 2025: YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak? ÖSYM YKS 2025 Tercih Tarihleri Belli Oldu Mu?
YKS EĞİTİM BİLGİSİ GÜNCELLEME: OBP Güncelleme Nasıl Yapılır? ÖSYM YKS Eğitim Bilgisi OBP Güncelleme İçin Son Gün Ne?
AÖF YAZ OKULU TARİHLERİ: AÖF yaz okulu kayıt tarihleri 2025 ne zaman? AÖF yaz okulu sınavları ne zaman? Anadolu Üniversitesi yaz okulu sınav takvimi belli oldu!