hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Araştırma Görevlisi Nasıl Olunur? Araştırma Görevlisi Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? Araştırma Görevlisi Olma Şartları Nelerdir?

    Araştırma Görevlisi Nasıl Olunur Araştırma Görevlisi Olmak İçin Gerekenler Nelerdir Araştırma Görevlisi Olma Şartları Nelerdir
    expand

    Araştırma görevlilerin görevleri içinde profesyonel bir proje için bilgi toplama, edinme, bilgilerin kaydını titizlikle tutma ve toplanan verileri organize etme gibi görevler yer alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araştırma görevlisi olmayı amaçlayan kişilerin lisans mezunu olması gerekir. Gösterdikleri başarılar sonucunda gelecekte profesörlük ve doçent ile ilgili sahip olmalarına imkan tanıyan bu meslek grubu, günümüzde pek çok gencin kariyer hedefleri arasında yer alır.

    Araştırma görevlisi olmayı amaçlayan adayların üniversite de dahil başarılı bir öğrencilik hayatı sürdürebilmesi için bazı sınavlara girmeleri ve adaylarda aranan şartlar arasında yer alır. Araştırma görevlisi olmak isteyen adayları devamlı kendi alanında yaptıkları yenilikleri yakından takip etmesi gerekir.

    Aynı zamanda bu meslek, her konu ile ilgili literatüre ve uzmanlığa da hakim olmayı gerektirir. İnsanların araştırma görevlisi mesleğini bir işten çok isteyerek ve severek yapması çok önemlidir. Çünkü iş sonrasında evinizde geçirdiğiniz zaman sürecinde iş aksaklıklarını ortadan kaldırmak ve araştırmalarınıza devam etmek mesleğinizde profesyonellik kazanmak için da pek çok fayda sağlar.

    Araştırma Görevlisi Nasıl Olunur Araştırma Görevlisi Olmak İçin Gerekenler Nelerdir Araştırma Görevlisi Olma Şartları NelerdirAraştırma Görevlisi Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yetkili organlar aracılığı ile görevlendirilen araştırma görevlileri; araştırma, tezler, deneyler ve inceleme gibi pek çok konuda üniversitede gerekli olan yardımları yapar. Fakülte mezunu olan pek çok kişinin hayallerini süsleyen araştırma görevlisi mesleği, kendi içinde de 2 farklı kategori ile incelenir. 

    Üniversitelerin kadrosuna en çok 3 yıl olmak şartıyla atanmış olan öğretim elemanları,

    Enstitü kadrosunda lisansüstü eğitimi boyunca atanmış olan araştırma görevlileri,

    Lisansüstü eğitimi boyunca atanan araştırma görevlileri, eğitimlerini tamamlandıktan hemen sonra bulundukları kurum ile ilişkileri derhal kesilir. Özellikle de 2016 yılından beri çıkarılan maddeye göre, araştırma görevlileri de bundan sonra üniversitelerin cari açık bulunan kadro programı kapsamında alımlarını gerçekleştirilir.

    Bunu gerçekleştirebilmek için de belli başlı bazı şartlar vardır. Bu sayede eğitim gördüğünüz üniversitede ya da diğer üniversitelerde araştırma görevlisi olma hakkını da elde edebilirsiniz. Araştırma görevlisi olmak isteyen kişilerin araştırmayı sevmesi ve bunu bir hayat felsefesi haline getirmesi gerekir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araştırma Görevlisi Olma Şartları Nelerdir?

    Yüksek lisans ve doktora yapan kişilerin de üniversitelerin kadrosunda araştırma görevlisi olarak görev alması mümkündür. Araştırma görevlisi olmak isteyen kişilerin sahip olması gereken bazı şartlar vardır. Bu şartları taşıyan kişiler ise araştırma görevlisi olarak çalışmaya hak kazanırlar.

    Araştırma görevlisi olarak görev yapmak isteyen kişilerde aranan şartlar, şu şekilde sıralanabilir;

    Adayların kesinlikle ALES sınavına girmiş olmaları gerekir. Bu sınavdan alacakları puan da en az 70 olmalıdır.

    Başvurunuzu yaptığınız tarih itibari ile 35 yaşının altında olmak, araştırma görevlisi olmak için yaş sınırı olarak kabul edilir.

    Aynı zamanda yabancı dil seviyeniz de bu mesleği yapmanız için çok önemlidir. Yabancı dil sınavından almanız gereken puan da 50'dir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow