hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EKPSS sınavı 2024 kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? EKPSS sınavı kaç dakika?

    EKPSS sınavı 2024 kaçta başlıyor, kaçta bitiyor EKPSS sınavı kaç dakika
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takviminde belirlenen tarihe göre EKPSS sınavı nisan ayında gerçekleşecek. Nisan ayının sonuna yaklaşılmasıyla birlikte sınav tarihi ve süresiyle ilgili aramalar hız kazandı. Peki, EKPSS sınavı 2024 kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? EKPSS sınavı kaç dakika? İşte sınava dair bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM tarafından her iki yılda bir düzenlenen EKPSS, 2024 yılında gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 sınav takvimi sonrasında EKPSS sınav tarihi belli oldu. Sınava girebilmek için engellinin, %40 ve üzeri engel oranının bulunması gerekmektedir. İlkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu engelli bireyler kura yöntemi ile Devlet memuru kadrolarına yerleştirilir. EKPSS sonuçları 4 yıl süreyle geçerlidir.

    EKPSS 2024 SINAVI KAÇTA BAŞLIYOR?

    EKPSS sınavı 28 Nisan 2024 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve tek oturumda tamamlanacak. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacak. Buna göre 10.15’te başlayan sınav 11.15’te sona erecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow