hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama MEB: Bursluluk sınavı 2024 ne zaman, hangi gün?

    İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama MEB: Bursluluk sınavı 2024 ne zaman, hangi gün
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5. sınıflardan 11. sınıf öğrencilerine kadar her yaş grubuna düzenlediği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için geri sayım devam ediyor. 5, 6, 7, 8’inci sınıflar ve hazırlık sınıfı için 80 soru sorulacak ve 100 dakika verilecek. 9, 10 ve 11’inci Sınıflar için ise 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek. Peki, Bursluluk sınavı 2024 ne zaman, hangi gün? İşte İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama MEB ekranı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB tarafından ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine uygulanan bursluluk sınavı hakkında araştırmalar sınava az zaman kala hız kazandı. 2024 İOKBS'nin hangi gün düzenleneceği ve sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Sınav kılavuzuna göre, fotoğraflı sınav giriş belgeleri, www.meb.gov.tr internet adresinden temin edilebilecek. İOKBS sınav giriş belgesi üzerinden adayın söz konusu sınava katılacağı salon, sıra numarası gibi detaylı bilgiler yer alacak.

    BURSLULUK SINAVI 2024 NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

    Her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) gelecek yıl gerçekleştirileceği tarih belli oldu. Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek. İOKBS bursluluk sınav sonuçları 17 Mayıs günü açıklanacak.

    MEB e-OKUL İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow