hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Matematiğin Dehaları: Dünyanın En İyi Matematikçileri

    Matematiğin Dehaları: Dünyanın En İyi Matematikçileri
    expand

    Farklı dönemlerde yaşamış ve günümüze birçok matematik formüllerini getirmiş önemli bilim insanları bulunmaktadır. Aynı zamanda matematikçi olarak da bilinen bu kişiler, sadece matematik değil aynı zamanda fizik üzerinden de pek çok sonuca gitme şansı vermiş durumdalar. Özellikle de 3 boyutlu yaşam evreni üzerinde gerçekleştirilebilecek pek çok farklı işlemin kolayca yapılabilmesi için değişik denklemler sağladıklarını söylemek mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her biri farklı dönemlerde yaşamaları ile birlikte, birbirlerinden almış oldukları bilgiler doğrultusunda matematiği geliştirmiş insanlardır. Onlar sayesinde günümüzde teknoloji, sanat, uzay ve değerlendirilen birçok eşya kullanışlı hale gelmiş durumdadır.

    Matematiğin Dehaları: Dünyanın En İyi Matematikçileri

    Dünya çapında değişik dönemlerde yaşamış pek çok önemli ve en iyi matematikçiler bulunmaktadır. Dünyayı değiştiren ve daha iyi yer hale gelmesine olanak sağlayan matematikçilerin, bulmuş oldukları birçok formülü dahilinde yaşam çok daha iyi bir yer haline geldi.

    - Arşimet
    - Bernhard Riemann
    - Blaise Pascal
    - Carl Friedrich Gauss
    - David Hilbert
    - Albert Einstein
    - Öklid
    - Thales
    - Isaac Newton
    - Hyptia

    Yukarıda verilen farklı isimler değişik dönemlerde yaşayarak her biri matematiğin pek çok kısmı adına önemli yararlar sağlamış durumdalar. Bu insanların bulmuş oldukları formüller, gidişat yolları ve daha pek çok husus sayesinde, bilimde ve günlük hayatta daha da ileri gitmeye devam ediliyor.

    Matematikçilerin Bulduğu En Önemli Formüller

    Geçmişten günümüze kadar gelmiş ve dünyayı değiştirmiş pek çok önemli matematik formülü bulunmaktadır. Bunlar sadece matematik değil aynı zamanda fizik üzerinden de önemli bir yer taşımaktadır. Ortaya çıkarılan bu formüller Matematik ve Fizik ile beraber hayatın birçok değişik alanında kullanılan eşyaların kolay bir şekilde değerlendirilmesine imkan tanımaktadır.

    - Arşimet Kanunu
    - Genel Görelilik Teoremi
    - Öklid Bağıntısı
    - Gauss Dağılımı
    - Pisagor Teoremi
    - Yer Çekimi Kanunu

    Bu ve benzeri gibi daha birçok önemli formül, matematiğin çok daha kolay hale gelmesine olanak tanımış durumdadır. Böylece günlük yaşamdaki birçok teknolojik unsur ya da eşya daha kolay kullanılır hale getirilmektedir. Tabii diğer yandan uzayı ve fiziği keşfetme noktasında matematik formülleri ve denklemler çok önemlidir.

    Dünyanın En Eski Matematikçileri Kimler?

    Matematiği ortaya çıkaran ve yapılan denklemler ve işlemler eşliğinde sonuç elde etme imkanı veren önemli matematikçiler bulunmaktadır. Bu kişiler üstelik milattan önceye dayanan ve farklı antik dönemlerde yaşamış kişilerdir. Bunlar içerisinde Tales milattan önce 624 ve 547 arasında yaşamış bir ünlü bilim insanıdır.

    Antik Mısır döneminde yaşayan bu önemli bilim insanı, matematiğim çok önemli denklem ve formüllerini ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda Pisagor Milattan Önce 569 ve 475 yılları arasında yaşamış bir matematikçidir.

    Antik Yunan döneminde yaşamış olan bu matematikçinin özellikle geometri alanındaki çıkardığı denklemler günümüzde hala kullanılıyor. Bu önemli isimlerin dışında değişik dönemlerde ortaya çıkmış güçlü matematikçiler sayesinde, pek çok problemin üstesinden günümüzde kolayca gelinmektedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow