hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LGS sınav giriş belgesi sorgulama 2024: LGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?

    LGS sınav giriş belgesi sorgulama 2024: LGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Sınav gününe saatler kala, öğrenciler ve veliler ortaöğretime giriş için yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına odaklandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona ererken, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için merkezi sınav giriş belgeleri yoğun bir şekilde sorgulanıyor. 2 Haziran'da uygulanacak olan LGS 2024 için giriş yerleri MEB tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edildi. Peki, LGS giriş belgesi nereden alınır, sorgulama nasıl yapılır? İşte, MEB LGS sınav yerleri sorgulama ile ilgili bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liselere Geçiş Sistemi (LGS)'ye az zaman kala, sınavda ter dökmeye hazırlanan adaylar, sınav giriş yerlerini öğrenmek istiyor. MEB LGS kılavuzuna göre fotoğraflı LGS sınav giriş belgesi 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir. 2024 LGS bu yıl 2 Haziran Pazar günü uygulanacak. LGS birinci oturumu 09.30’da, ikinci oturumu 11.30’da başlayacak. LGS sonuçları ise, 28 Haziran tarihinde erişime açılacak. 

    Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

    LGS sınav giriş belgesi sorgulama 2024: LGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınırLGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sınav giriş belgesini almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

    MEB'in Resmi Sitesine Giriş Yapın: LGS sınav giriş belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan meb.gov.tr üzerinden erişilebilir. Ayrıca, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden de işlem yapabilirsiniz.

    T.C. Kimlik Numarası ve Şifre ile Giriş Yapın: Sisteme, öğrencinin T.C. kimlik numarası ve e-Okul sistemine önceden belirlenmiş olan şifre ile giriş yapılmalıdır. Eğer şifrenizi bilmiyorsanız veya unuttuysanız, okul yönetiminden yardım alabilirsiniz.

    Sınav Giriş Belgesi Bölümünü Bulun: Sisteme giriş yaptıktan sonra, genellikle "Sınav İşlemleri" veya "Sınav Giriş Belgesi" bölümüne tıklamanız gerekecektir.

    Sınav Giriş Belgesini İndirin ve Yazdırın: Sınav giriş belgesine ulaştıktan sonra belgeyi kontrol edin, indirin ve yazıcıdan çıktı alın. Çıktı alırken belgenin okunaklı ve net olduğundan emin olun.

    Belgeyi Güvenli Bir Yerde Saklayın: Sınav günü, belgenin yanınızda olması gerektiği için güvenli bir yerde saklamanız önemlidir. Sınav giriş belgesi, sınav yeriniz, sınav tarihi ve saati gibi önemli bilgiler içerir. 

    MEB LGS 2024 SINAV YERİ SORGULAMA EKRANI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow