hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB Yönetici Atama Yönetmeliği'nde neler var? MEB Yönetici Atama Yönetmeliği değişti!

    MEB Yönetici Atama Yönetmeliğinde neler var MEB Yönetici Atama Yönetmeliği değişti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Resmi Gazete ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi. Bu gelişme sonrasında binlerce yönetici adayının gözü yeni yönetmeliğe çevrildi. Peki, MEB Yönetici Atama Yönetmeliği'nde neler var? İşte Resmi Gazate'de yayımlanan o detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB bünyesindeki kurumlarda yönetici konumunda bulunan kamu görevlilerini yakından ilgilendiren bir değişikliğe gidildi. Yapılan değişikliklerle ilgili yeni düzenleme 1 Mart sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle birlikte özellikle atama usullerinde dikkat çeken bir düzenlemye gidildi. Yeni yönetmelikle puanlama sisteminde değişme yaşanacakken görev yapılacak müdürlükte o müdürlüğe ait branşlardan olma şartı getirildi. 

    Yayınlanan yeni yönetmeliğe göre Şube Müdürü iken istifa eden ve Şube Müdür olmadan önce okul müdürü olanlar istifa edip öğretmenliğe dönmeleri halinde sınava tabi tutulmaksızın okul müdürü olabilecekler. Atamaları ise boş olan okul müdürü kadroları üzerinden yapılacak. 4 yılını doldurmadan tayin isteyen yöneticiler, tayin istemeleri halinde görev yaptıkları bir önceki okula tayin edilecekler. Öte yandan yeni yönetmelikle 1 yıl yöneticilik yapmış öğretmenler doğrudan idareci olmak için başvuru yapabilecekler.

    MEB Yönetici Atama Yönetmeliğinde neler var MEB Yönetici Atama Yönetmeliği değiştiMEB YENİ YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okul Müdürlerine İl İçi ve İl Dışı Tayin Hakkı

    -1 yıl yöneticilik yapmış öğretmenler doğrudan idareci olmak için başvuru yapabilecekler. Okul bazlı yönetici atama getirildi. Buna göre ilkokulda sınıf öğretmeni dışında, ana okulunda okul öncesi öğretmeni dışında ve imam hatiplerde din kültürü öğretmenleri dışında başka branşlardan öğretmenler okul müdürü olamayacak.

    -Milli Eğitim Bakanlığından Şube Müdürü iken istifa ederek öğretmenliğe dönenler, önceden en az bir yıl okul müdürlüğü yapmış olmaları durumunda yeniden görevlendirme kapsamında "sadece boş kalan yerlere" sınavsız olarak Müdürlük başvurusu yapabilecekler.

    EK MADDE 1- (1) Daha önce yöneticilik görevinde bulunanlardan öğretmen olarak görev yapanlar, yeniden ve ilk defa görevlendirmelerden sonra yapılacak duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek için başvuruda bulunabilir.

    (2) Başvurular, en az bir yıl yönetici olarak görev yapmış olmak şartıyla daha önce görev yaptığı yöneticilik ya da daha alt yöneticilik görevleri için yapılabilir.

    (3) Başvuruda bulunanların görevlendirilmeleri, bu Yönetmeliğin yeniden yönetici olarak görevlendirilme hükümlerine göre yapılır."

    Alanı dışında yüksek lisans yapanlara ek puan kaldırıldı. Ancak proje okulları konusunda herhangi bir madde eklenmemesi eleştiri konusu olacak gibi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Öğretmenlerin hizmet puanı artık değerlendirmeye dahil edilecek ve hizmet puanının %3'ü ek puanı etkileyecek.

    - Yönetici atamada artık eTwinnig, TÜBİTAK vs.. projeler de ve uluslararası yarışmalar, makaleler puan getirmeyecek.

    - Okul, ilçe, il zümre başkanlarına puan verilmesine devam edecek.

    Yöneticiliği tayin aracı olarak görenler için kötü haber! Yeni düzenlemeye eklenen bir madde ile 4 yılı dolmadan istifa edenler yönetici olmadan önceki okuluna gönderilecek.

    a) Dört yıllık görev süresini tamamlamadan istekleri üzerine ayrılanlar alanlarında boş norm kadro olması hâlinde yöneticiliğe görevlendirilmeden önceki eğitim kurumuna, bu kurumda alanında boş norm kadro bulunmaması halinde yöneticiliğe görevlendirilmeden önceki eğitim kurumunun bulunduğu ilçede alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumuna,

    b) Dört yıllık görev süresini tamamladıktan sonra ayrılanlar ile (a) bendi kapsamında ataması yapılamayanlar yöneticilik görevinde bulunduğu ilçe içerisinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna, ilçe içerisinde alanlarında boş norm kadro bulunmaması hâlinde ise istekleri de dikkate alınarak il içerisinde alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumuna, öğretmen olarak atanır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow