hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Savunma Üniversitesi sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ sınav sonuç tarihi 2024...

    Milli Savunma Üniversitesi sonuçları ne zaman açıklanacak MSÜ sınav sonuç tarihi 2024...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) subaylık sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024 MSÜ sınav sonuç tarihi belli oldu. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı 3 Mart'ta ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. Sınavlara Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu’nda veya meslek yüksekokulunda eğitim almak isteyen adaylar katıldı. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MSÜ sonuç tarihi 2024…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MSÜ subaylık sınavının ardından gözler ÖSYM duyurularına çevrildi. Milli Savunma Üniversitesi, Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 3 Mart 2024 Pazar günü tamamlandı. Sınav sonrasında Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler testi soruları ve cevaplarını içeren cevap anahtarı yayımlandı. ÖSYM tarafından yayımlanan 2024 MSÜ takvimi ile sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu. Sonuçların ardından ise tercih süreci başlayacak. Adaylar ilgili puan türünden elde ettikleri puanlar ile tercihlerini yapacak. Puan türleri, sayısal, eşit ağırlık, sözel ve genel puan türü olarak ayrı ayrı duyurulacak.

    2024 MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    2024 MSÜ sınav sonuçları 28 Mart 2024 Perşembe günü saat 10.00'da açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınavın değerlendirmesi yapılırken her ayın testlere verdiği doğru ve yanlış cevap sayısı belirlenecek ve standart puanlar hesaplanacak. Ham puanlar, ortalam standart sapma gibi puanlar dikkate alınarak adayların en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan puanları belirlenecek. MSÜ sınavında 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek.

    Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Yerleştirme Puan Türleri

    KHO: 2024-YKS Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel Sınav Puanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DHO: 2024-YKS Sayısal Sınav Puanı

    Sahil Güvenlik K.lığı namına (DHO) : 2024-YKS Sayısal Sınav Puanı

    HHO: 2024-YKS Sayısal Sınav Puanı

    Asb.MYO : 2024-YKS TYT Sınav Puanı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow