hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okula başlamadan yapılması gerekenler

    Okula başlamadan yapılması gerekenler
    expand
    KAYNAKRabia Karabulut / Eğitim Servisi

    Kısa bir yarıyıl tatili sonrasında öğrencilerin 2. döneme doğru başlangıç yapabilmeleri oldukça önemli. Bu konu ile ilgili hem öğrenciler hem de ailelere yol gösterici olabilecek bazı tavsiyelerde bulunmak süreci kolaylaştırabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okul sürecinde uygulanan erken yatma, erken kalkma beslenme saatleri gibi rutinlerde tatil süresince tamamen farklı süreçlerin işletilmemesine dikkat edilmelidir. Özellikle uyku saatlerinde yapılan ciddi esnemeler çocukların okul ile başlayacak olan erken kalkmaya uyumunu zorlaştıracak ve uykusuzluk ile beraber bir stres oluşmasına sebebiyet verecektir.

    Bir karne kaç like alır?

    Öğrencilerine puding hazırlıyor

    Bu okula ayakkabı ile girmek yasak

    Uyuma ve uyanma saatlerine dikkat

    Bu durumun yaşanmaması için uyku saatlerinde 2 saati geçmeyecek gecikmeler oluşturulmalı ve okulun açılmasından önceki son hafta sonu uyku ve uyanma saatleri olması gereken yere çekilmelidir.

    Kitap okumaya günlük olarak devam edilmeli

    Kitap okumak kişisel gelişimin, hayatı anlama ve yorumlayabilmenin temel taşıdır. Bu bakımdan çocuğun dünyasında kitap okumanın okuldan ve ödevden bağımsız bir eylem olarak gelişmesi sağlanmalıdır. Okumaktan keyif aldığı ve kendi seçtiği bir ya da birkaç kitabı tatil boyunca günlük olarak okumaya devam etmelidir.

    Okumalarda okunan sayfa sayısından çok okumanın devam etmesi kriteri üzerinden gidilmeli sayfa sayısı üzerinden bir baskı oluşturulmamalıdır. Kitap okuma zamanı her gün muhakkak olmalı fakat bir sayfa ya da süre sınırlaması getirilmeden alışkanlık oluşturulması hedeflenmeli sonrasında da kademeli olarak artırılmalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karne analizi yapılmalı

    Karnenin ailece değerlendirilmesi okulun 2. yarısı başlamadan önce muhakkak yapılmalıdır. Bu değerlendirmede başarılı ve en iyi olunan alanlardan başlanarak bu derslerdeki başarısının aileyi mutlu ettiğini ve daha iyi olması için gerekli destek ve ilgiyi her zaman bulabileceği mesajları öğrenciye verilmelidir.

    Sonrasında geliştirilmesi gereken alanlar üzerinde durulmalı öğrencinin bu konularla ilgili kendisinin ne düşündüğü ve daha iyi olmak için neye ihtiyaç duyduğunu anlatabileceği bir ortam oluşturulmalıdır. Aile bireyleri de geliştirilmesi gereken alanlarla ilgili yapılabilecekler konusunda çözüm önerileri sunulmalı ve gerekirse bununla ilgili bir planlama da yapılmalıdır.

    Tatil sonrası okula tekrar alışma sürecini öğrenciler için kolaylaştıracak bu önerilerin ve bu öneriler ışığında aileler tarafından da belirlenebilecek paralel uygulamaların hayata geçirilmesi veliler açısından da fayda sağlayacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow