hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Telafi eğitimleri başladı mı, ne zaman? Telafide Ben de Varım programı başvurusu nasıl yapılır? Telafi eğitim planı!

    Telafi eğitimleri başladı mı, ne zaman Telafide Ben de Varım programı başvurusu nasıl yapılır Telafi eğitim planı
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl karnelerin 18 Haziran'da alınacağını okulların ise 2 Temmuz'da kapanacağını açıkladı. Milyonlarca öğrencinin karneleri 18 Haziran Cuma günü e-Okul’dan erişime açıldı. Bu tarihten itibaren ise MEB telafi eğitimi ile ilgili detaylar merak edilmeye başladı. Peki, Telafi eğitimleri başladı mı, ne zaman? İşte, MEB telafi dersleri başlangıç ve bitiş tarihleri...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek. Şimdi ise gözler telafi eğitiminde. Liselerde ise sorumluluk ve mazeret sınavları 2 Temmuz'a kadar tamamlanacak, ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek.

    TELAFİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI MI, NE ZAMAN?

    1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım" programı uygulanacak. 21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında düzenlenecek.

    "TELAFİDE BEN DE VARIM" PROGRAMI BAŞVURU TARİHLERİ

    Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerle ilgili ayrıntılara MEB’in sayfasından öğrenilebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) telafi eğitimi programına, 21-Haziran-2 Temmuz arasında https://telafidebendevarim.meb.gov.tr adresinde üzerinden başvuru yapılabilecek.

    TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU MU? TELAFİ EĞİTİM PLANI

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telafi eğitimi zorunlu değil. Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal - duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

    Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek. Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow