hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS 2024 geç başvuru tarihi ve ücreti... YKS geç başvurusu ne zaman, hangi tarihlerde?

    YKS 2024 geç başvuru tarihi ve ücreti... YKS geç başvurusu ne zaman, hangi tarihlerde
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) başvuruları 1 Şubat itibarıyla başladı. TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi), ve YDT (Yabancı Dil Testi) olmak üzere üç oturumdan oluşan üniversite sınavına başvurular, "ais.osym.gov.tr" internet adresi veya ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapılabilmektedir. Başvuru süreci sona ermek üzereyken, başvuru yapamayacak adaylar geç başvuru tarihlerini sorgulamaya başladı. Peki, YKS geç başvurusu ne zaman, hangi tarihlerde? İşte YKS 2024 geç başvuru tarihi ve ücreti 2024...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS başvuru tarihleri 26 Şubat'ta sona ererken YKS son başvuru tarihini kaçıranlar, YKS geç başvuru tarihi ve ücreti 2024 araştırması yapıyor. ÖSYM'nin belirlediği tarih aralığını kaçıran adaylar, yine ÖSYM'nin belirlediği geç başvuru tarihlerinde sınavlara başvuru yapabiliyor. YKS geç başvuru işlemi de normal başvuru adımlarını izleyerek yapılıyor. Adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak başvurusunu tamamlayabiliyor.

    YKS GEÇ BAŞVURU TARİHİ 2024 NE ZAMAN, ÜCRETİ NE KADAR?

    YKS geç başvuru işlemleri 5-7 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak. Sınav ücretinin 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında ödenmesi gerekiyor. YKS Geç Başvuru Günlerinde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olarak ödeniyor. Buna göre YKS geç başvuru ücreti oturum başına 442,5 TL olarak ödenmesi gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow