YÖK'ten “azami süre” kararı
Azami öğrenim süresi dolan önlisans ve lisans düzeyindeki tüm yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için de sınav hakkından yararlanabilecek.
Yükseköğretim Kurulu, azami öğretim süresini tamamlayan öğrencilere ilişkin yükseköğretim kurumlarında uygulamadaki farklılıkların giderilebilmesi amacıyla bazı kararlar aldı. Yükseköğretim Yürütme Kurulunca alınan kararlar üniversitelere gönderildi.
DEVAM ŞARTI
Buna göre, önlisans ve lisans düzeyindeki (4, 5 ve 6 yıllık) tüm yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için de 2547 sayılı Kanun'un 44/c maddesinde yer alan sınav haklarından yararlanabilecek. Azami süresi dolan öğrenciler için söz konusu sınav haklarının kullandırılmasında, eğitim ve öğretimin niteliği itibariyle uygulama yaptırılması suretiyle değerlendirilmesi gerekenlerde uygulama yaptırılacak, teorik eğitimlerde ise sınav yapılacak. Aynı uygulama, öğrencilerin daha önce almadığı dersler için de geçerli olacak.
Söz konusu uygulama ve sınavlara girenler ders başına öğrenci katkı payını ve öğrenim ücretini ödemeye devam edecek. Katkı payı ve öğrenim ücreti, Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili dönem için belirlenen miktarı aşamayacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YKS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA: YKS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır? YKS Sınav Yerleri Açıklandı!
MEB LGS PUAN HESAPLAMA: 2025 LGS Puanı Nasıl Hesaplanır? LGS Baraj Puanı Var Mı? LGS Puan Hesaplama Formülleri
LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? LGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? LGS Tercihleri Ne Zaman? www.meb.gov.tr LGS Sonuç Tarihi
LGS İKİNCİ OTURUM: LGS İkinci Oturum Kaçta Başlıyor? LGS Sınavı Kaçta Bitiyor? 2025 LGS 2. Oturum Saati
DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ: DGS geç başvuru ne zaman bitiyor? DGS geç başvuru nasıl yapılır?