hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    11 ilde 100 bin istihdam hareketi

    11 ilde 100 bin istihdam hareketi
    expand

    Kahramanmaraş merkezli başlayan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından bölgenin yeniden ayağa kalkması ve yaraların sarılması için uzun soluklu bir iyileşme süreci yaşanırken, iş bulma sitesi Yenibiriş de bu süreçte bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarını belirlemek ve iş bulabilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla geçici yerleşim birimlerinde Yenibiriş İstihdam Merkezleri kuruyor. Bu kapsamda 100 bin istihdam hedefiyle çalışma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yenibiriş İstihdam Merkezleri’nin ilki mobil ofis olarak Gaziantep Nurdağı’nda çalışmalarına başlıyor. Mobil merkezde Yenibiriş işe alım uzmanları ve gönüllülerden oluşan bir ekip hazır bulunacak. Bölgede bulunan depremzede vatandaşların bu merkezlere gelerek özgeçmiş oluşturma konusunda destek alması mümkün olacak. Gaziantep Nurdağı’ndan sonra Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya’da da istihdam merkezi açılacak.

    FİRMALARLA TEMASA GEÇİYOR

    100 bin istihdam hedefiyle başlayan çalışmalarında Yenibiriş, istihdam desteği verebilecek tüm firmalara işbirliği çağrısında bulundu. Bölgenin yeniden ayağa kalkması sırasında faaliyet gösterecek Türkiye`nin önde gelen inşaat firmaları ile temasa geçen şirket, firmaların tüm istihdam ihtiyaçlarını bölge halkıyla buluşturacak. Mobil istihdam ofislerinin de etkisiyle bölgede doğacak yeni ihtiyaçlar anında belirlenerek firmalarla iş arayan depremzedeler bir araya getirebilecek.

    İLK İLANI KENDİSİ AÇTI

    Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Yenibiriş.com Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Uğur Özmen, “İstihdam desteği, özellikle uzun soluklu iyileşme çalışmalarının odağında yer alıyor. Bizler de bu süreçte bölgede kalan, bölgeden göç eden vatandaşlarımıza istihdam kapılarının açılması için yoğun bir çalışma başlattık. Firmalarımızla birlikte sinerji yaratıp, bu zorlu günlerde bir nebze de olsa fayda sağlayabilmeyi hedefliyoruz” dedi.
    İlk adımı kendilerinin attığını belirten Özmen, “Örnek olabilmek adına uzaktan çalışılabilecek ekiplerimizden tele-satış uzmanlığı için 11 ilimize özel bir ilan yayınladık. Bunun dışında teknoloji departmanımızda part-time çalışabilecek, yazılımla ilgilenen ve afetten etkilenmiş öğrencilerimize kapımızı açtık. Bu pozisyonda başlayacak öğrencilerimize İstanbul`da konaklama imkanı da sunacağız” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow