hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 Temmuz'da bankalar açık mı? 15 Temmuz 2022 Cuma günü bankalar çalışıyor mu?

    15 Temmuzda bankalar açık mı 15 Temmuz 2022 Cuma günü bankalar çalışıyor mu
    expand

    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatili nedeniyle bankalarda işlem yapılıp yapılamayacağı merak konusu oldu. Peki, 15 Temmuz 2022 Cuma bankalar çalışıyor mu, 15 Temmuz'da bankalar açık mı, kapalı mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Temmuz’da bankalarda işlem yapmak isteyen kişiler Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bu işletmelerin çalışma durumları ile ilgili detayları araştırmayı sürdürüyor. Peki, cuma günü bankalar açık olacak mı? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar…

    15 TEMMUZ'DA BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI?

    Bankalar resmi tatillerde kapalı olan kurumlar arasında yer aldığı için cuma günü yani 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bankalar kapalı olacaklar.

    18 Temmuz 2022 Pazartesi günü ise banka şubelerinde yeniden işlem yapılabilecek.

    Havale işlemi bankalar arası bir işlem olduğu için 15 Temmuz’da da gerçekleştirilebilecek. EFT ise bankalar arası işlem olduğu için mesai saatleri beklenecek. Ancak bankanızın FAST anlaşması varsa farklı bir hesap olsa dahi 7 gün 24 saat para gönderebilir ve alabilirsiniz. Ancak FAST sisteminde de günlük limit bulunuyor.

    FAST ÜST LİMİTİ NE KADAR?

    TCMB’den yapılan açıklamada “FAST Sistemine gösterilen yoğun ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak para transferlerinde 2.000 TL olan FAST işlem tutar limiti de 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5.000 TL’ye yükseltilecektir” denilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow