hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2020 asgari ücret tutarı ne kadar? Cumhurbaşkanı’ndan “jest” açıklaması

    Asgari ücret 2020 tutarı milyonlarca çalışan tarafından merakla araştırılıyor. İşçi ve işveren temsilcilerinin yani Türk-İş (DİSK ve Hak-İş’le istişareler sonrası) ve TİSK’in teklifleri belli olmuş gözler Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nda yapılacak toplantıya çevrilmişti. Süreç devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'da “Gelsin bakalım inşallah jesti yaparız” açıklaması gelmişti. Nihayet beklenen gün geldi asgari ücret 2020 tutarı açıklandı. İşte 2020 asgari ücret tutarı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret 2020 tutarı yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Görüşmeler devam ederken gözler işçi ve işveren temsilcilerinin tekliflerine çevrilmişti ki iki tarafın da teklifleri belli olmuştu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan asgari ücretle ilgili “Jest” açıklaması gelmişti. 2020 asgari ücret hesaplamalarıyla ilgili baştan sona yaşananları CNN TÜRK’ten Gülşen Coşkun haberinde derledi. İşte, merak edilen detaylar….

    "JEST YAPARIZ!"

    Geçtiğimiz günlerde komisyonun son toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı, asgari ücretle ilgili kendisine yöneltilen soruya “Gelsin bakalım inşallah jesti yaparız” yanıtını verdi.

    SENDİKALARIN TEKLİFİ

    DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, hem geçim ücreti hem de milli gelir artış dikkate alındığında 2020 yılı asgari ücretinin en az net 3 bin 200 TL olması gerektiğini söyledi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2020 asgari ücret tekliflerinin ise 2 bin 578 lira (   Yüzde 27 zam) olduğunu söyledi.

    Komisyonda işçiyi temsil eden Türk-İş 2 bin 500 TL’nin altında bir rakamı görüşmek istemediklerini ifade etmiş ve zam oranı talebini dile getirmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üçüncü toplantı ise işvereni temsilen TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

    Asgari ücrete yapılacak olan zammın işverene oluşturacağı maliyetin aşırı artması durumunda işverenin işçi çıkarımına gidebileceğini belirten TİSK bu nedenle büyük bir artışın olmamasını talep ediyor. Öte yandan işçiye sağlanan devlet desteğinin de artmasını isteyen TİSK 2020 asgari ücret tutarı ile ilgili talebini komisyonda iletti. Buna göre TİSK’in asgari ücret teklifi yüzde 7 yani 2 bin 262 lira zam istiyor. Özetleyecek olursak zam talepleri şöyle:

    DİSK: 3 bin 200 lira
    Türk-iş: 2 bin 578 lira
    TİSK: 2 BİN 262 lira

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, milyonlarca işçinin beklediği 2020 asgari ücret rakamını açıkladı.Asgari ücret zammı bugün merakla takip edilen gündem konularının başında geliyordu  Peki 2020 yılında Asgari ücret AGİ dahil ne kadar oldu? İşte son dakika gelişmesi ve detaylar

    Bakan Selçuk 2020 asgari ücret rakamını şu sözlerle açıklamıştı "Asgari ücreti belirlerken bu ücretin etkilemeyeceği tüm ekonomik dengeleri ve aynı zamanda toplumun tüm kesimlerini düşünmemiz gerekmekte. Bu sene de asgari ücret tespit komisyonumuz kararını oy çokluğuyla almış bulunmakta. Asgari ücret rakamlarını da açıklamak istiyorum. Asgari ücret brüt 2943 lira, net 2 bin 324,70 lira olarak belirlenmiştir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow