hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2024 memur zammı hesaplama! En düşük memur maaşı ne kadar oldu? 6 aylık enflasyon farkı yüzde kaç?

    Memur maaş zammıyla ilgili son gelişmeler vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Emekli ve memur zammı 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Enflasyon farkına ek toplu sözleşme zammı da alan memurlar için zam farkı hesaplamaları netleşti. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar oldu, 6 aylık enflasyon farkı yüzde kaç? İşte 2024 memur zammı hesaplama detayları ile ilgili Neşe Akbaş'ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur zammı, devlet memurlarının ve kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan artışı ifade eder. Bu artışlar yılda 2 kez, hükümet tarafından belirlenen oranlarda yapılır. Memur zammının miktarı, genellikle hükümet ve ilgili sendikalar arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda belirlenir ve ekonomik faktörler, enflasyon oranları ve kamu maliyesinin durumu gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

    Memur zammı 2024 ne kadar oldu? sorusu yılın son enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından çalışan memurların gündeminde. Emekli ve memur zammı için geri sayım sona erdi. 6 aylık enflasyon farkı TÜİK tarafından açıklanan Aralık enflasyon rakamlarıyla belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen refah payı da maaşlara eklenecek. 

    2024 EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

    Memur ve emekli maaşlarına yılda iki kez Ocak ve Temmuz aylarında zam yapılıyor. 2024 Ocak memur maaş zammı son 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre belirleniyor. Memur ve emeklinin alacağı 2024 zammında etkili olacak Aralık enflasyonu aylık bazda yüzde 2,93 artarken yıllık bazda yüzde 64,77 oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,57 zamma hak kazanırken memur ve memur emeklileri de aylık enflasyon ile birlikte yüzde 49,25 artış almaya hak kazandı. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 memur zammı hesaplama En düşük memur maaşı ne kadar oldu 6 aylık enflasyon farkı yüzde kaç2024 memur zammı hesaplama En düşük memur maaşı ne kadar oldu 6 aylık enflasyon farkı yüzde kaç

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow