hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    27 yaşındaki Türk oyun geliştiricisi Forbes listesinde

    27 yaşındaki Türk oyun geliştiricisi Forbes listesinde
    expand

    İş dünyası dergisi Forbes Avrupa'nın "30 under 30" listesinin "Spor ve Oyunlar" kategorisine bu sene 27 yaşındaki oyun geliştiriciliği girişimcisi Gökhan Kınay dahil oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İş dünyası dergisi Forbes Avrupa'nın "30 under 30" listesine bu sene 27 yaşındaki Gökhan Kınay ve 26 yaşındaki Fidan Rustamlı da dahil oldu.

    Forbes Amerika'nın 2011'den beri her yıl sunduğu ve Forbes Avrupa'nın da sekizinci kez yayımladığı bu liste, 'dünyayı değiştirme gücüne sahip' otuz yaş altı girişimcileri ve liderleri tanıtıyor.

    Bu yıl yirmi alanda isimler belirleyen Forbes Europe, Kınay ve Rustamlı'yı, Spor ve Oyunlar kategorisinde seçti.

    Türk girişimci Gökhan Kınay, Trifles Games'i 2014'te kurdu. Mobil video oyunlar geliştiren şirket, kuruluşundan bu yana bir milyon dolar sermaye topladı ve son üç yılda 200'den fazla oyun geliştirdi.

    İstanbul'da 14 kişi'nin çalıştığı Trifles Games ayrıca 2022 Başarı ve Kariyer Ödülleri'nde 'Yılın Başarılı İnovatif Mobil Oyun Stüdyosu' ödülünü kazandı.

    Forbes Europe'un aynı kategoride listelediği Azeri girişimci Fidan Rustamlı ise sanal gerçeklik oyunları geliştiren PolyDream Studio'da iş geliştirme müdürü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rustamlı ayrıca iki sene önce Bakü'de oyun geliştirme merkezi Gamepons'ın eş kurucusu ve dünyanın birçok yerinde aynı anda düzenlenen Global Game Jam'ın bölgesel organizatörü.

    Kaynak: Euronews Türkçe

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow