3 ay uzatıldı! KKM'de 2 yeni düzenleme

Döviz tevdiat veya döviz cinsinden Türk Lirası'na geçiş için katılım fonu hesaplarının 31 Aralık'a kadar açılmış olması şartı, 31 Mart 2023'e uzatıldı. Yeni düzenlemeyle ilgili hesapların vadesini belirleyen maddede de değişikliğe gidildi.
Kur korumalı mevduatlara yeni bir düzenleme daha getirildi. Merkez Bankası taraflı kur korumalı mevduatlarda tarih kapsamı genişletildi.
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Türk lirasına geçişte sağlanacak destek için, söz konusu Döviz tevdiat veya döviz cinsinden katılım fonu hesaplarının açılma tarihi 31 Mart 2023'e uzatıldı. Bir önceki düzenlemeye göre bu tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti.
Yeni düzenlemeyle vade sınırlamasının da kaldırıldığı görüldü. Daha önce ilgili tebliğde yer alan "Banka tarafından yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılır" ifadesi değiştirildi. Yeni maddede sadece "Banka tarafından açılacak Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarının vadeleri Merkez Bankasınca yayımlanacak usul ve esaslarda belirlenir" ifadeleri kullanıldı.
ALTIN HESAPLARINDA DA VADE DÜZENLEMESİ
Resmi Gazete'de yayımlanan ayrı düzenlemeyle altın hesaplarında da vade sınırlaması kaldırıldı.
Buna göre, Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yer alan "Banka tarafından yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılır" ifadesi değiştirildi. Yeni fıkrada "Banka tarafından açılacak Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarının vadeleri Merkez Bankasınca yayımlanacak usul ve esaslarda belirlenir" ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: Bloomberg HT
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Faiz artışı sonrası para piyasası fonlarında büyük fırsat! Vadeli, mevduatı solladı...
En çok aranan 10 meslek! Listenin en tepesinde 80 bin TL maaşla garsonlar var...
Türkiye elektrikli otomobil üssü oldu! Avrupa’da satışlar düştü, Türkiye’de yok sattılar...
Borsa ve dolar için yeni tahminler! Kademeli yükseliş ve hedefler belli oldu
HABER... Yeni konut kampanyası geliyor! Şartları neler? Başvurular nasıl olacak?