hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 yıl önce deflasyonun zirvesindeydi: Dubai'de enflasyon rekor kırdı

    3 yıl önce deflasyonun zirvesindeydi: Dubaide enflasyon rekor kırdı
    expand
    KAYNAKBloomberg

    Yıllarca süren deflasyonun ardından Dubai'de tüketici fiyatları, eğlence harcamalarının öncülüğünde tarihin en yüksek seviyesine fırladı. Birleşik Arap Emirliklerinin ticari ve finansal başkentinde deflasyon, Şubat 2019'da yıllık yüzde -3.9 ile zirve yapmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dubai'de tüketici fiyatları Temmuz ayında yıllık yüzde 7,1'e çıkarak yıllar süren deflasyonu tersine çevirdi.

    Dubai İstatistik Merkezi'nden alınan verilere göre, Temmuz rakamlarına yüzde 43,97 ile eğlence, spor ve kültür en yüksek katkıyı sağlarken bunu yüzde 38,6 ile ulaşım izledi.

    Yiyecek ve içecek fiyatları Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 8,8 arttı. Emlak piyasası yıllarca süren bir çöküşten kurtulurken, konut fiyatları yüzde 0,9 arttı.

    Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlı 6 emirlikten biri ve ülkenin finans merkezi olan Dubai, Şubat 2019'da yıllık yüzde -3.9 ile zirve yaparak bölgedeki en keskin deflasyonu yaşıyordu.

    ENFLASYON YÜKSELİŞİ BU YIL BAŞLADI

    Enflasyonun artış süreci bu yıl Ocak ayında yıllık yüzde 1,74'lük bir seviye ile başladı. Temmuz’daki yüzde 7,1 rekorundan önce, Haziran ayında yüzde 5,84'e yükselmişti.

    Bloomberg, petrol zengini Körfez bölgesinin artık dünya ekonomisinin çoğunu saran maliyet baskılarına karşı bağışık olmadığı görüşünü belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow