hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek gösterge kimlere verilecek, ne zaman çıkacak? 3600 ek göstergede son durum ne, kimleri kapsayacak?

    3600 ek gösterge kimlere verilecek, ne zaman çıkacak 3600 ek göstergede son durum ne, kimleri kapsayacak
    expand

    Ek gösterge ile ilgili en kritik görüşmelerden biri bu hafta yapılacak. Bakanlık ve sendika bir araya gelerek 3600 ek gösterge şartları ve kapsamı ile ilgili genel bir alan belirleyecek. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimlere verilecek? İşte son dakika gelişmelerinin tamamı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu hafta 3600 ek gösterge gündemiyle Memur-Sen’le görüşme gerçekleştirecek. Maaşlardaki artış, kapsam ve diğer tüm detaylar bu görüşmede masaya sunulacak. Yapılacak değerlendirmeler sonrasında da iki tarafın talepleri netleşecek.

    3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK, SON DURUM NE??

    Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Teknik hizmetlerden tutun genel idari hizmetlere, sağlık hizmetlerinden tutun da diğer alanlara varana kadar konuyla bütün kamu görevlilerinin bu anlamda içerisinde bulunabileceği bir süreç yönetimi arzuluyoruz." dedi.

    3600 ek gösterge memur maaşlarına, emekli aylıklarına ve emekli ikramiyelerine etki edecek.

    Kamu görevlileri açısından son derece önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Yalçın, "Çünkü bu emekli ikramiyelerinde önemli bir iyileştirme oluşturulacak. Yani 30 bin liraya yakın. Değişen oranlarda da emekli maaşlarında artış sağlayacak." diye konuştu.

    Ek gösterge düzenlemesinin başta öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ve yöneticileri kapsayacağı belirtilmişti. Hatta geçtiğimiz günlerde öğretmenlerle ilgili olan 3600 ek gösterge düzenlemesi Ocak 2023’te yürürlüğe girecek şekilde yasalaşmıştı. Memur sendikaları ise ek gösterge artışıyla ilgili düzenlemenin kapsamının genişletilmesini istiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN ÇIKACAK?

    Yalçın, "Burada çalışma bakanlığının bir ön hazırlığı olduğu belirtildi. Bu ön hazırlık görülecek ve buna göre tartışmalar yürütülerek adaletli, hakkaniyetli bir düzenleme ortaya çıkarmak için çalışanlarımızı temsilen masada olacağız" dedi. Düzenlemenin bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

    Mayıs veya haziran ayında Meclis’e gelmesi beklenen ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmalar da hız kazandı. Yeni yol haritasının belirlenmesi için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplantı gerçekleştirilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow