hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3600 ek göstergede son dururum ne? Ek gösterge ne zaman çıkacak?

    3600 ek göstergede son dururum ne Ek gösterge ne zaman çıkacak
    expand

    Ek göstergenin yasalaşmasını bekleyen bir milyonu aşkın memur “3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?” sorusunun yanıtını araştırmayı sürdürüyor. Peki, 3600 ek göstergede son durum ne, gösterge kimleri kapsıyor ve ne zaman yasalaşacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3600 ek gösterge için geri sayım bir süredir devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten gelen açıklamanın ardından sürecin olumlu devam ettiği ortaya çıkmıştı. Peki, 360 ek gösterge ne zaman yasalaşacak ve süreçte son durum ne?

    MAAŞLAR NE KADAR ARTACAK?

    Ek göstergenin yasalaşması durumunda memur maaşlarına 40 – 50 arası emekli maaşlarına ise 500 ile 750 TL arasında zam gelecek.

    EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

    Ek gösterge durumu yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire ve 110 bin din görevlisi olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin kişiyi etkileyecek.

    ÖMER ÇELİK’TEN AÇIKLAMA GELDİ

    AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, polis, öğretmen, din adamı ve hemşirelere verilen 3 bin 600 ek gösterge sözü hakkındaki soruyu şu şekilde cevapladı:

    "Bu konudaki yaklaşımız pozitif bir yaklaşımdır. Herhangi bir şekilde negatif ele aldığımız konu yok. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, bu çalışmalarda polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesiyle ilgili yapılacak düzenleme söz konusu. Bu düzenlemede çalışılan konu, bunun ekonomik disiplinle uygun takvime yerleştirilmesi. İkincisi personel sisteminde meslekler arası dengeler gözetilerek bunun yapılması. Ekonomik faaliyetin mali disiplin içinde uygun bir takvime yerleştirilmesi için ve meslekler arası dengeler gözetildiği için bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması Sayın Bakan tarafından açıklanacaktır. Bu konuda zaten karar verilmiştir. Pozitif yaklaşımımız sürmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERAL AKŞENER’DEN EK GÖSTERGE ÇIKIŞI

    3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN VERİLECEK?

    Konuyla ilgili resmi bir tarih açıklaması gelmese de çalışmaların tamamlanmasının ardından ek gösterge müjdesinin yeni yılda duyurulması bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow