hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    6 ayın en büyük yükselişi! “Seferberlik” sözleri buğday fiyatlarını fırlattı

    6 ayın en büyük yükselişi “Seferberlik” sözleri buğday fiyatlarını fırlattı
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Putin'in kısmi seferberlik açıklamasının oluşturduğu gerilim ile emtia piyasasında buğday, Mart ayından bu yana en hızlı yükselişini kaydetti. Hareket, tahıl koridoru anlaşması üzerinde belirsizlik ortaya koyduğu şeklinde değerlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buğday, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gerilimi artıran kısmi seferberlik açıklamalarıyla işlemleri önceki günkü yüzde 7,6’lık artışını sürdürerek yüzde 1,6 yükseliş daha kaydetti.

    Art arda gelen primler emtiada Mart ayından bu yana en hızlı yükseliş oldu. Tedarik konusunda belirsizlik oluşturan açıklamalar sonrası tahıl koridorunun bu ortamdan etkilenebileceği ifade edildi.

    Chicago vadeli buğday işlemleri söz konusu yükselişle 9,08 doları gördü.

    Putin’in ulusa sesleniş konuşmasında ilan ettiği “kısmi seferberlik” Donetsk ve Lugansk bölgelerinin ilhakı için yedeklerin derhal askerlik hizmetine alınması anlamına geliyor.

    Rusya’nın Şubat’ın son haftası başlattığı Ukrayna saldırısı buğday ve diğer tarım ürünlerinin fiyatlarını rekor seviyeye çıkarmıştı. Gelişmelerle küresel gıda maliyetleri hızla yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow