hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB düğmeye basıyor mu? Savaş ekonomisine geçin çağrısı!

    AB düğmeye basıyor mu Savaş ekonomisine geçin çağrısı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, AB'nin savunma üretimini artırması gerektiğini belirtti ve Rusya tehdidine karşı savunmaya hazır olmak ve 'savaş ekonomisi' moduna geçmek gerektiğini savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna'ya yardım etmek için Avrupa Birliği'nin savunma üretimini artırması gerektiğini söyledi. Michel, Rusya'nın Avrupa ve küresel güvenlik için ciddi bir askeri tehdit olduğunu ifade etti.

    La Libre Belgique gazetesi ve Euractiv web sitesi tarafından yayınlanan bir yazıda Michel, AB'nin tepkisini doğru belirlemesi ve Ukrayna'ya yeterli desteği vermesi gerektiğini vurguladı.

    Michel, Avrupa'nın güvenlik için yeterince yatırım yapmadığını ve stratejik bir güvenlik zihniyetine ihtiyaç duyulduğunu savunarak "savunmaya hazır olmalı ve 'savaş ekonomisi' moduna geçmeliyiz. Güvenliğimiz için sorumluluk alma zamanı geldi. Artık başkalarına güvenemeyiz ya da ABD'deki veya başka yerlerdeki seçim döngülerinin insafına kalamayız." dedi.

    Michel, "Eğer AB'nin tepkisini doğru belirlemez ve Rusya'yı durdurmak için Ukrayna'ya yeterli desteği vermezsek, sırada biz varız" ifadelerini kullandı.

    Michel, Ukrayna'daki çatışmaların başlamasından bu yana AB'nin savunma üretiminin yüzde 50 arttığını ve önümüzdeki yıl mühimmat üretimini iki katına çıkararak yıllık 2 milyon merminin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AB'nin Kiev'in silah ve mühimmat ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanması ve siyasi çekişmelerin yardım sevkiyatlarını geciktirmesi konularında uluslararası çekişmeler yaşandığı ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow