hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB, Güney Amerika ile ticaret anlaşması imzalayacak

    AB, Güney Amerika ile ticaret anlaşması imzalayacak
    expand

    Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Güney Amerika'nın ekonomik ve siyasi bloku Mercosur arasında bu yıl içinde bir serbest ticaret anlaşması imzalanacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile birlikte düzenlediği basın toplantısında  AB ile Arjantin, Brezilya, Paraguay ve Uruguay'dan oluşan ekonomik ve siyasi bir blok olan Mercosur arasında bu yıl içinde bir serbest ticaret anlaşması imzalanması için söz verdi.

    Von der Leyen'e göre anlaşma, yatırım akışına izin verecek ve Brezilya'nın yeniden sanayileşmesinin yanı sıra istihdam yaratılmasını destekleyecek.

    Brezilya, AK başkanının Latin Amerika turunun ilk durağı ve şimdi Arjantin, Şili ve Meksika'ya giderek her bir eyaletin başkanıyla görüşmeye hazırlanıyor.

    AB-Mercosur serbest ticaret görüşmeleri 2000 yılında başlatıldı, ancak daha sonra birçok kez durduruldu. İki taraf, 2019'da geniş kapsamlı bir anlaşmaya ilişkin müzakereleri tamamladı, ancak anlaşma henüz herhangi bir ülke tarafından onaylanmadı.

    Lula'nın selefi Jair Bolsonaro'nun başkanlığı sırasında, AB'nin Lula'nın çevre politikalarıyla ilgili endişeleri ve bloğun AB çiftçilerini Mercosur'dan daha ucuz ithalattan koruma arzusu nedeniyle süreç kesintiye uğradı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Von der Leyen ziyaretini Brezilya'yı blokla olan ortaklığını bir sonraki seviyeye taşımaya çağırmak için de kullandı ve Brüksel'in Latin Amerika ve Karayipler'e 10 milyar € (10.8 milyar $) yatırım yapmayı planladığını ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow