hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB mısır üretiminin 15 yılın en düşük seviyesine inmesi bekleniyor

    AB mısır üretiminin 15 yılın en düşük seviyesine inmesi bekleniyor
    expand

    Avrupa’nın tarımsal ürünler ticaretini temsil eden derneği Coceral, kuraklık nedeniyle Avrupa Birliği mısır üretiminin 15 yılın en alt seviyesine deşmesinin beklediklerini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa’nın tarım ticaret birliği Coceral, bölgede devam eden sıcak hava ve kuraklık nedeniyle mısır üretimi tahminini aşağı yönlü revize etti.

    Coceral, Mayıs ayında yayınladığı raporda bu yıl için 66 milyon ton olarak tahmin ettiği mısır üretim miktarını 51,9 milyon tona indirdi.

    GEÇEN YILA GÖRE DAHA AZ

    Almanya, Fransa, İtalya, Macaristan ve Romanya için mısır üretim tahminlerini aşağı çeken Coceral, 51,9 milyon tonluk tahminin gerçekleşmesi halinde bunun son 15 yılda AB'de görülen en düşük mısır üretimi olacağını belirtti. 51,9 milyon ton 2021'e göre üretimde yüzde 26 düşüş anlamına geliyor.

    Strategie Grains de dün yayınladığı raporda AB'nin mısır üretimine yönelik tahminini 55,4 milyon tondan 52,9 milyon tona düşürdü.

    Coceral ayrıca AB'nin bu yılki buğday üretimine yönelik beklentisini 127,4 milyon tondan 125,6 milyon tona düşürdü. Geçen yıl üretim 129,4 milyon ton olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow