hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB, Rus petrolü için yeni fiyat tavanları üzerinde anlaştı

    AB, Rus petrolü için yeni fiyat tavanları üzerinde anlaştı
    expand

    AB'nin rafine edilmiş Rus petrol ürünlerine getirilen sınırlamaları 5 Şubat'ta yürürlüğe girecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brüksel'deki yetkililer yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Rusya'dan ithal edilen rafine edilmiş petrol ürünlerinin fiyatını dizel için varil başına 100 dolar ve fuel oil için 45 dolar olarak belirleyeceğini doğruladı.

    Uygulama, deniz yoluyla taşınan ham petrolde başlangıçtaki 60 dolarlık tavan fiyattan iki ay sonra, Pazar günü yürürlüğe girecek. ABD, Avustralya ve diğer G7 üyeleri, Ukrayna'daki ihtilafın ortasında Moskova'nın enerji gelirlerini sınırlamak için tasarlanan yaptırımlar üst sınırını ajandaya almışlardı.

    Beklenen ambargo, küresel tedarik kesintilerine ilişkin korkuları artırdı. Dizel şu anda varil başına 110-120 dolardan işlem görürken, ham petrol 80 dolar civarında seyrediyor.

    G7, nakliye şirketlerinin fiyat tavanına uymadıkları sürece Batılı sigorta, komisyonculuk ve finansman hizmetlerine erişimini yasaklayarak önlemi uygulamaya çalışırken Rusya ise, fiyat tavanına uymayı seçen herkese petrol ve petrol ürünleri satışını yasaklayarak yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak Aralık ayında petrolün bunun yerine Asya, Afrika ve Latin Amerika'ya yönlendirilebileceğini ve yönlendirileceğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow