hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD bankalarına kripto uyarısı

    ABD bankalarına kripto uyarısı
    expand

    ABD bankacılık düzenleyicileri finans kurumlarını kripto para birimiyle uğraşmanın onları dolandırıcılık da dahil olmak üzere bir dizi riske maruz bıraktığı konusunda uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de Fed, Federal Mevduat Sigorta Şirketi ve Mali Müfettiş Ofisi’nden yapılan ortak açıklama ile ABD bankalarını FTX çöküşünden sonra ‘dolandırıcılık ve dolandırıcılık’ da dahil olmak üzere kripto riskleri konusunda uyardı.

    Bankalara ayrıca sektördeki sorunların “yayılma riskine” karşı ihtiyatlı olmaları uyarısı yapıldı.

    Uyarı, kripto para borsası FTX’in çöküşünün kripto endüstrisinde büyük bir şok yaratmasından iki ay sonra geldi.

    Açıklamada “Geçen yıl yaşanan olaylarda önemli bir volatilite ve kripto varlık sektöründeki zaafların ortaya çıkmasına tanık olduk” denildi.

    Denetçi kuruluşlar, kamuya açık, merkezi olmayan ağlarda çıkartılan ve saklanan kripto paraların “büyük ihtimalle güvenli bankacılık faaliyetleriyle uyumlu olmadığını” belirtti.

    Denetçi kuruluşlar bankaları dijital varlık piyasasında yaşanan sorunların, genel anlamda mali sisteme yayılmasını önlemek için adımlar atmaya teşvik etti ve “Kripto para sektöründe giderilemeyen ya da kontrol altına alınamayan sorunlarla bağlantılı risklerin bankacılık sistemine taşınmaması önemli” denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’de mali piyasa denetleme kurumları, bankalardan gelen daha net tavsiyeler verilmesi talebine karşın, aylardır kripto paralar konusunda ortak bir rehber yayımlamakta isteksizdi.

    FTX ŞOKU

    Kripto para piyasası Kasım ayında FTX’in çöküşüyle büyük bir darbe aldı.

    FTX, dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası ve milyonlarca kişinin dijital varlık piyasalarına giriş noktasıydı.

    FTX kripto para borsasının eski yöneticisi Sam Bankman-Fried, 100 yıldan fazla hapis cezasıyla yargılandığı davada kendisine yöneltilen müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırma suçlamasını reddetti.

    Bankman-Fried’in iki yakın çalışma arkadaşı suçlamaları kabul etti ve soruşturmaya yardımcı oluyor.

    Bankman-Fried siyasi bağlantıları, ünlülerin yaptığı tanıtımlar ve zor durumdaki diğer şirketleri kurtarmasıyla, sektörün en tanınmış isimlerinden biriydi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow