hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Başkanlığı için adı geçiyordu... JPMorgan'dan "Dimon" açıklaması

    ABD Başkanlığı için adı geçiyordu... JPMorgandan Dimon açıklaması
    expand

    ABD'nin en büyük yatırım bankası JPMorgan, CEO Dimon'un geçen Çarşamba günü başkanlığa aday olma düşüncesine sahip olduğunu ifade etmesinin ardından bir bildiri yayımladı. Banka, Dimon'ın planlarını detaylandıran açıklamada "mevcut rolünden çok mutlu olduğunu" söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JPMorgan yaptığı açıklamada, Jamie Dimon'un "görev için aday olma planı olmadığını" ve "mevcut rolünden çok mutlu olduğunu" söyledi.

    JPMorgan'dan yapılan açıklamaya göre CEO Dimon bankayı yönetme süresi dolduktan sonra kamu hizmetini dışlamış değil. Banka adına açıklamayı Firma sözcüsü Joe Evangelisti üstlendi. 

    Şirket, CEO'nun geçen Çarşamba günü Bloomberg ile yaptığı bir röportajda kamu görevine aday olma düşüncesinin aklından geçtiğini kabul etmesinin ardından Pazartesi günü Dimon'ın planlarını açıklayan bir bildiri yayımladı.

    Evangelisti yaptığı açıklamada, "Geçmişte söylediği gibi Jamie'nin aday olma planı yok. Mevcut rolünden çok memnun." dedi.

    ABD'de yıllar boyunca sık sık Washington'daki üst düzey rollerle ilişkilendirilen Dimon'un Başkan Obama'nın görevde olduğu süre boyunca, Dimon'dan sık sık olası bir Hazine Bakanı olarak bahsedildi. Milyarder Warren Buffett, 2012'de Dimon'un bu iş için en iyi seçim olacağını söyleyerek onayını vermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    67 yaşındaki Dimon, kısa vadede ayrılmak gibi bir planı olmadığını açıkça belirtti.

    Fotoğraf: Alamy

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow