hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon oranları 2023 açıklandı! İşte ABD Temmuz ayı enflasyon verileri...

    ABD enflasyon oranları 2023 açıklandı İşte ABD Temmuz ayı enflasyon verileri...
    expand

    Temmuz ayı ABD enflasyon verileri, altın, dolar, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Küresel piyasalar tarafından merakla beklenen temmuz ayı ABD enflasyon verileri açıklandı. İşte ABD enflasyon oranları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD enflasyon verileri 10 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 15.30'da açıklandı. Bugün açıklanan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, yatırımcıların yaptıklara yatırımlara yön vermesine yardımcı olacak. ABD'de TÜFE haziran ayında beklentilerden daha iyi gelerek, yatırımcılara yön sinyali vermişti. Geçtiğimiz ay ABD'de enflasyon yüzde 3 ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesine gerilemişti.

    ABD ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

    ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), temmuzda aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentiler dahilinde, yıllık bazda ise yüzde 3,2 ile piyasa beklentilerinin altında arttı. Çekirdek enflasyon ise %4.8 beklenirken %4.7 olarak açıklandı. Veri sonrasında dolar endeksi gerilerken ons altın fiyatı 4 dolarlık artışla 1926 dolara yükseldi.

    Açıklanan: %3,2

    Beklenti: %3,3

    Önceki: %3,0

    HAZİRAN AYI TÜFE KARARI

    ABD'de enflasyon haziran ayında yıllık yüzde 3'e geriledi. Ekonomistlerin aylık beklentisi yüzde 0,3 iken yıllık beklentisi yüzde 3,1 olarak belirtilmişti. Gelen veriler beklentilerden daha iyi gelerek, ekonomide düzelme sinyali verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow