hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verileri açıklandı! Eylül ayında ABD'de TÜFE kaç oldu?

    ABD enflasyon verileri açıklandı Eylül ayında ABDde TÜFE kaç oldu
    expand

    ABD enflasyon verisi, pek çok finansal göstergeyi etkileyecek olmasından dolayı, Türkiye'deki yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Piyasaların yakından takip ettiği ABD enflasyon rakamlarında son durumun ne olacağı merak edilirken beklentiler açıklandı. İşte ABD Eylül ayı Enflasyon verilerine dair detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel ekonomiyi yakından takip edenler "ABD enflasyon rakamları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorgulamaları yanıt buldu. Enflasyon oranlarına göre Fed'in faiz artışı şekillenecek. Fed faiz artırımlarında daha ılımlı davranabilir ve bu da altın fiyatlarını destekleyebilir. Bu açıklama aynı zamanda para politikasının seyri anlamında da büyük önem taşıyor. Enflasyonun beklentinin üzerinde çıkması halinde piyasalarda fırtına etkisi yapması bekleniyor.

    ABD EYLÜL ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI

    Bu haftanın küresel ekonomisinin ana gündem maddesi olan eylül ayı enflasyon verileri belli oldu. ABD'de Eylül'de enflasyon aylık yüzde 0,4 arttı. ABD'de yıllık manşet enflasyon %8,1 beklentiye karşın %8,2 açıklanırken, yıllık çekirdek enflasyon Eylül'de %6,5 beklentiye karşın %6,6 açıklandı Aylık çekirdek tüfe ise Eylülde 0,4% beklentiye karşın %0,6 açıklandı.

    ABD Eylül ayı enflasyon (TÜFE) verileri: 

    Gerçekleşen: Aylık %0,4 (yıllık %8,2)

    Beklenti: Aylık %0,2 (yıllık %8,1)

    Önceki: Aylık %0,1 (yıllık %8,3)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow