hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? Ağustos ayı ABD enflasyon rakamları açıklama tarihi 2023!

    ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak Ağustos ayı ABD enflasyon rakamları açıklama tarihi 2023
    expand

    ABD'nin enflasyon verileri, küresel piyasalar ve yatırımcılar için büyük önem taşıyor. Bu veriler, Amerikan Merkez Bankası'nın (Federal Reserve) olası politika değişiklikleri üzerinde etkili olabildiği gibi, aynı zamanda altın, dolar ve borsa gibi yatırım araçlarını da etkileyebilebiliyor. Peki, piyasaların yakından takip ettiği ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? İşte Ağustos ayı ABD enflasyon rakamları açıklama tarihi 2023...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin her ay düzenli olarak açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) enflasyon verileri, küresel finans piyasaları için kritik bir öneme sahiptir. Ağustos ayına dair beklenen ABD TÜFE verilerinin, piyasalara yön vermesi ve yatırım stratejilerini etkilemesi olasıdır. Bu sebeple, yatırımcılar ve finans analistleri ABD'nin enflasyon verilerini yakından izlemekte ve analiz etmektedir. Ağustos ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri için tarih belli oldu.

    ABD ENFLASYON VERİSİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    ABD enflasyon rakamları 13 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 15.30'da açıklanması bekleniyor. ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yüzde 0,2 ile beklentilere paralel artış gerçekleştirdi. Yıllık TÜFE yüzde 3,2 ile beklentilerin altında artış kaydetti. Yıllık çekirdek TÜFE de yüzde 4,7 ile beklentilerin altında arttı. Temmuz ayında TÜFE yüzde 0,2 ile beklentilere paralel artış kaydederken, yıllık TÜFE yüzde 3,2 oldu. Yılılk enflasyonun yüzde 3,3 olması bekleniyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow